News

Star Wars RPG, Genesys i Legend of the Five Rings RPG imaju novu kuću

Nismo morali da čekamo na nove vesti iz Fantasy Flight Games i čitave Zvezde smrti koja polako gasi sve sijalice.

Ukoliko ste propustili najudarniju vest prošlog meseca, veliki FFG je najavio gašenje RPG odeljenja, a fajront je zahvatio i njihova tri hita – RPG sistem Genesys, Star Wars i Legend of The Five Rings. Šta je objavljeno, objavljeno je, a sem već najavljenih suplemenata FFG više neće objavljivati ništa u ovim svetovima.

Sudba kleta ipak nije toliko kleta, jer je vrhovni gazda Asmodee našao novog vlasnika. Iznenađenje, to je kompanija koja je takođe u njihovom vlasništvu, španski izdavač Edge Entertainment. “Ko su dođavalo sad pa ovi?”, pitate se mi, a pitali smo se i mi. Eto, čak ih nismo do sada imali ni u bazi. Edge je firma koja se bavi lokalizovanjem društvenih igara i RPG-ova sa engleskog jezika na druge jezike. Obradili su oni tako sva FFG izdanja, ali i nekoliko Dungeons & Dragons knjiga, ali do sada nisu imali nijedan svoj originalni projekat. Biće zanimljivo videti na šta će ovo ličiti, najblaže rečeno.

Asmodee je potvrdio da će Edge Entertainment ponovo štampati sva dosadašnja izdanja, ali i da sprema neka nova. Sve će to biti kompatibilno sa postojećim sistemima, tako da nećete morati iznova da nabavljate knjige za svoj omiljeni RPG.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.