Boardgames

Nove društvene igre 14. 03. 2020: Šta radiš? Skupljam poštanske marke.

Valja imati hobije. Naravno, naš omiljeni hobi su društvene igre, a kroz neke od njih možemo da spojimo i druge hobije kao što je sakupljanje poštanskih markica ili infinity kamenja. Samo nam fali ljubičasta koža, jel te.

A ako i vi tražite neki zanimljiv hobi sa kojim biste se upoznali kroz društvene igre, prelistajte ovonedeljne najave novih igara.

Munchkin Critical Role

Munchkin Critical Role

Zli jezici bi rekli da je Munckin sam po sebi kritičan, ali mi nećemo biti zli jezici danas. Nova igra u izdanju The OP spaja jednu od najpopularnijih kartičnih igara svih vremena sa super popularnom RPG ekipom Critical Role. Po sredi je već poznata društvena igra, samo presvučena ilustracijama, likovima i scenama iz kampanje broj 2 Critical Role serijala. Munchkin Critical Role izlazi ove jeseni.

Stampede

Stampede

Stampedo može da bude opasan ako ste mu na putu. Može da bude i veličanstven ako ga posmatrate iz prikrajka. A kakav je kada se igra videćemo u novom izdanju Wizkids koji nosi naziv Stampede. Molim? Ovo nije igra o životinjama koje jure? O čemu je? O poštanskim markama? Svašta. Elem kako izdavač navodi skupljaćemo poštanske marke i smeštati ih u naše albume. Cilj je skupiti set od 9 različitih životinja na markicama ili 5 identičnih. Svaka marka ima nacrtanu životinju i dodatnu akciju koju možete da uradite. Pomoću tih akcija manipulišete igrom sa ciljem da budete najbolji kolekcionar poštanskih marki na svetu! Ovo je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 20 minuta. U prodaji će se naći tokom marta.

The Grand Trunk Journey

The Grand Trunk Journey

Nemački izdavač Spielworxx  je spremio nekoliko novih izdanja za ovu godinu. Prvi po planu će u prodavnice stići ekonomska igra sa vozovima, The Grand Trunk Journey. Jer nikada dosta vozova, zar ne? Kako izdavač navodi, ovo je relativno lagan naslov u kojoj igrači menadžerišu raznovrsne železničke kompanije, prevoze materijal i robu do 4 luke i 12 gradova u istočnoj Kanadi i Americi. Ovo rade pomoću karata koje predstavljaju železničku opremu i lokacije pomoću kojih se vozovi kreću između lokacija. Efikasnost je, kao i u svim igrama sa vozovima, vrlo važna te će najbolje proći onaj železničar koji traženu robu doveze u pravom momentu. Ovo je igra za 2 do 4 igrača uz trajanje od 120 minuta. U prodaji je možete naći tokom marta.

Silver Coin

Silver Coin

Silver je postao neočekivani hit za Bezier Games. Posle dva izdanja i besplatne igre za mobilne telefone, stiže i Silver Coin, treća nezavisna igra u ovom novom serijalu. Kao i u prethodnim verzijama, pokušavaćete da talon ispred sebe stanjite što je više moguće i, kada mislite da imate najmanji zbir, zaustavite igru pred konačni obračun. Brojevi označavaju koliko je vukodlaka ušlo u vaše selo. Sa novom verzijom dolaze nove verzije postojećih karata i srebrni novčić, a moguće ju je kombinovati sa Silver i Silver Bullet. Silver Coin stiže u prodavnice do kraja marta.

Harry Potter: House Cup Competition

Harry Potter: House Cup Competition

Hari Poter svet će dobiti i jednu worker placement igru. The Op sprema Harry Potter: House Cup Competition u kojoj će igrači preuzeti uloge poznatih školaraca iz popularnih romana. Oni će ispunjavati razne zadatke, usavršavaće svoje magične veštine kako bi naučili lekcije i savladali izazove. Na ovaj način će doneti pobedu svom timu u House Cup takmičenju. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 75 minuta. Datum izlaska ove igre još uvek nije poznat.

Fairy Tale Inn

Fairy Tale Inn

Kada smo već na temi bajki, ne smemo propustiti novo izdanje iz CMON koje, iznenađujuće, nema gomilu minijatura u kutiji. U pitanju je Fairy Tale Inn, igra u kojoj ćete pokušavati da popakujete životinjice iz basni u jednu kuću/krčmu, izbegavajući da vuk i Crvenkapa završe jedno blizu drugog. Ovo je lagana, ali veoma kompetitivna porodična igra za dva igrača, a CMON planira da je pusti u prodaju kasnije ove godine.

Arkham Horror: Under Dark Wave

Arkham Horror: Under Dark Wave

Drevno kosmičko zlo nikada ne spava. Taman ste se pobrinuli za jedače snova a već stiže nova pošast. Fantasy Flight Games nas u novoj ekspanziji za Arkham Horror kartičnu igru vodi u Novu Englesku. Naime u priobalju pod tamnim talasima se krije kosmičko zlo koje malo malo ma mazne pokojeg ribara ili umetnika koji se setno šeta plažom. Naravno, tu su igrači, istražitelji i detektivi, koji će istražiti ovaj slučaj. Arkham Horror: Under Dark Waves ekspanzija dolazi sa dve nove dvostrane ploče za Kingsport i Innsmouth kao i sa 8 novih istražitelja. Tu je 150 encountera, događaja, monstruma i terora. Sve ovo stiže tokom trećeg kvartala 2020. godine.

Infinity Gauntlet: A Love Letter Game

Infinity Gauntlet: A Love Letter Game

Ljubavna pisma Tanosu pisaćemo u Infinity Gauntlet, igri zasnovanoj jednoj od naših omiljenih malih društvenih igara, Love Letter. Međutim, kvaka ne leži samo u tome što su Marvel superheroji nalepljeni preko postojećih karata, već i što je povećan broj igrača na maksimalno 6, a igra se timski. Jedan igrač je Tanos i on u ruci ima dve karte, pokušavajući da sastavi naslovnu rukavicu, dok ostali pokušavaju da mu izbiju karte iz ruke. Z-Man Games planira da igru objavi na leto ove godine i najavljuje vrlo povoljnu cenu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.