Boardgames

Nedeljne vesti 18.05. – 24.05: Pandemic na sat

Više nismo sigurni da li ćemo i kakvo leto dočekati ove godine, ali što se tiče izdavača društvenih igara biće vruća sezona.

Već za naredni mesec najavljeni su potencijalni hitovi godine, od Pandemic koji se igra u realnom vremenu, do ekspanzije za Chronicles of Crime gde se sve nešto čudno dešava i svira synth pop iz osamdesetih. Hm, kao da je u pitanju priprema za novu sezonu jedne takođe čudne serije koja stiže na leto? Kad pominjemo serijale, nakon Tanosa ćemo se mlatiti sa Dart Vejderom u vrlo sličnoj igri, dok Restoration Games nastavlja odličnu seriju velikim proširenjem za Fireball Island.

Pandemic: Rapid Response

Pandemic: Rapid Response

Pandemica izgleda nikad dosta, pa nas uskoro očekuje još jedna igra u ovom serijalu kooperativnih avantura “doktora bez granica” – Pandemic: Rapid Response. Nepogode su pogodile čitav svet, a jedinica CRU će morati da gradovima dostavi hranu, vodu i lekove. Međutim, sve to ćete odigravati u realnom vremenu, jer je u pitanju trka protiv sata. Naizmenično ćete bacati kockice i tako sakupljati zalihe ili putovati po mapi, a ponovo je dostupno nekoliko uloga kojima će svaki od igrača dobijati dodatne akcije. Brzopotezni Pandemic stiže u izdanju Z-Man Games krajem juna.

 

Silver

Silver

Bezier Games je najavio novu liniju igara Teda Alspaka (Castles of Mad King Ludwing, One Week Ultimate Werewolf) – Silver. Ovoga puta igrači će braniti selo koje napadaju vukodlaci i druge nemani. Svako će ispred sebe imati karte koje predstavljaju selo, a pokušavaćete da se rešite veštica, gremlina i drugih grdosija, tojest da ostanete sa najmanjim zbirom ispred sebe. Silver stiže u prodavnice krajem leta, dok u oktobru izlazi Silver Bullet, ekspanzija koja se može igrati nezavisno, a koja donosi još 14 stanovnika u selo.

 

Fireball Island: Spider Springs

Fireball Island: Spider Springs

Restoration Games sprema novu ekspanziju za restaurirani Fireball Island. Ove jeseni u Spider Springs dodatku dobićemo ceo jedan novi deo ostrva da istražujemo i ogromne pauke koji skaču! Sem paukova, ponavljam koji skaču, tu su i nove akcione kartice i suveniri, novi načini bodovanja i bekstva sa ostrva. Vidimo se na jesen.

Ecos

Ecos

Nova igra Džona D. Kleram, ECOS, stavlja nas u ulogu sila koje oblikuju svetove. Dobro zvuči a čini se i dobro se igra. Igrači će izvlačiti elemente iz vreće i aktivirati karte simultano. One će im omogućiti da modifikuju kontinent koji rapidno raste ispred njih na tabli. Od ovih odluka zavisi koliko će i čega biti zastupljeno u novom svetu. Koja flora, koja fauna, planine, džungle, savane i drugo. Igra je zamišljena za 2 do 6 igrača a izdavač Alderac Entertainment Group najavljuje izlazak za oktobar. Verovatno na Essen sajmu.

 

Star Wars: Dark Side Rising

Star Wars: Dark Side Rising

Kažu da ako pređete na tamnu stranu Sile očekuju vas kolačići, a da li su sa suvim grožđem ili čoko mrvicama saznaćete u Star Wars: Dark Side Rising. Dobro, šalili smo se za kolače, ali ono što nije šala je da igra na sred vašeg stola postavlja velikog Dart Vejdera i gomilu prelepih kockica. Poput Thanos Rising (čija je adaptacija), imaćete zadatak zaustavljanja ultimativnog zla, u ovom slučaju izgradnje Zvezde Smrti, igrajući u ulogama Star Wars junaka. The OP će igru prikazati sledećeg meseca na UK Games Expo, dok je početak prodaje najavljen za prazničnu sezonu.

 

Chronicles of Crime: Welcome to Redview

Chronicles of Crime: Welcome to Redview

Sledeća ekspanzija za odlični Chronicles of Crime vodi nas u američku državu Mejn gde se redovno dešavaju najčudnije stvari (pitajte samo Stivena Kinga). Umesto ubistava, Welcome to Redview pred igrače postavlja misteriju nestanka kuce jednog od klinaca iz komšiluka. Ovo porodično izdanje detektivske igre donosi podosta promena, između ostalog u kontaktima koji će vam biti nedostupni, već ćete se oslanjati na sposobnosti odabranog lika, ali i malo sreće u rolanju kockica. U kutiji dolazi podosta novih likova i lokacija, a Lucky Duck Games navodi da će se ova ekspanzija u slobodnoj prodaji naći do kraja juna.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.