Articles

Najmagičnije Harry Potter društvene igre

Pročitali ste knjige, odgledali filmove, odigrali Hogwarts Legacy ili to planirate. Imate Hari Poter šolju za kafu, svoju omiljenu kuću, šal, kapu i ostatak aksesoara. Pitate se sad – postoje li Harry Potter društvene igre? Odgovor je potvrdan.

Tokom godina, videli smo veliki broj društvenih igara sa Hari Poter tematikom, mada se nije veliki broj njih zadržao u prodaji (pitamo se zašto). Ukoliko tražite savršenu igru da čarobnjačko iskustvo iz knjiga prenese na sto, nastavite da čitate, jer smo odabrali najbolje Harry Potter igre koje trenutno možete naći u prodaji i zaigrati sa svojim prijateljima i porodicom.

Kao što to obično biva sa popularnim franšizama, izdavači su objavili kako originalne igre, tako i specijalna izdanja postojećih igara sa licencom. Tako smo podelili i naš pregled – prvo ćemo proći društvene igre koje Hari Poter tematiku obrađuju na originalni način, a zatim ćemo pogledati kako izgledaju poznate igre u nešto magičnijem ruhu. Ne brinite, bez Monopola i Klueda i ovaj put 🙂

Harry Potter: Hogwarts Battle

harry potter hogwarts battle

Za 2-4 igrača | 30-60 minuta | Uzrast: 11+

Po utiscima mnogih igrača ubedljivo najbolja Harry Potter društvena igra. Hogwarts Battle je kooperativna kartaška igra u kojoj ćete igrati kao likovi iz knjiga (Hari, Ron, Hermiona i Nevil), zajedno pokušavajući da spasite školu magije od zlih sila. Igru počinjete sa slabašnim špilom karata, a kako borba odmiče, unapređivaćete ga kroz zabavne deckbuilding mehanike. Hogwarts Battle ima i nekoliko ekspanzija, tako da možete da nastavite avanture kada izgustirate sav sadržaj iz osnovne kutije u kojoj je preko 250 karata.

Funkoverse Strategy Game: Harry Potter

funkoverse harry potter

Za 2-4 igrača | 20-60 minuta | Uzrast: 10+

Proizvođač “glavatih” figurica Funko je pre par godina ušao i u svet društvenih igara. Njhov sistem Funkoverse Strategy Game ima sijaset proširenja koja možete mešati, a među njima su tri seta Harry Potter igara. U pitanju je igra “utabavanja” gde može igrati svako protiv svakoga ili ćete se podeliti u dva tima i pokušavati da sakupite što više poena kroz izazove i direktne duele. Naravno, sve figurice su u stilu Funko Pop! figura.

Harry Potter: House Cup Competition

harry potter house cup competition

Za 2-4 igrača | 75 minuta | Uzrast: 11+

Nema Hari Poter priče bez čuvenih poena i nadmetanja četiri čarobnjačke kuće, zar ne? House Cup Competition je euro igra u kojoj ćete, ponovo, voditi poznate likove iz knjiga, predstavljati odabranu kuću i truditi se da na kraju dobijete ono čuveno “Grifindor vins!” (ili Halfpaf, Rejvenklo, Sliterin). Kroz učenje magija i pohađanje časova sakupljate poene predstavljene kristalima u epruvetama. Vrlo lepa produkcija i još jedno The Op izdanje.

Harry Potter: Death Eaters Rising

harry potter death eaters rising

Za 2-4 igrača | 45-90 minuta | Uzrast: 11+

Zasnovana na sistemu iz Thanos Rising, igra Death Eaters Rising je još jedna kooperativna igra na ovoj listi. Protivnik – Voldemor glavom i bradom, bez nosa naravno. Vodeći timove čaronjaka i veštica, ali i odigravanjem karata, pokušavaćete na Onog-koji-se-ne-sme-imenovati spustite “na nulu” dok se istovremeno borite sa njegovim podanicima Smrtožderima. U ovoj igri ćete posetiti i poznate lokacije, rolati kockice i grickati nokte od neizvesnosti, jer je u pitanju nimalo lagani izazov.

Similo Harry Potter

similo harry potter

Za 2-8 igrača | 10-15 minuta | Uzrast: 7+

Stižemo onda do “prepakovanih” izdanja. Similo je igra pogađanja, gde jedan igrač treba da ostalima sugeriše ko mu je misteriozni lik odigravanjem karata koje imaju neku sličnu osobinu, od imena do boje kose i slično. Isto tako se igra i Harry Potter izdanje, a Horrible Guild je pripremio veliki broj originalnih ilustracija za ovu igru i to spakovao u zabavu za celu porodicu.

Codenames: Harry Potter

codenames harry potter

Za 2 igrača | 15 minuta | Uzrast: 11+

Interesantno, Codenames: Harry Potter nije zasnovano na originalnoj i najpopularnijoj verziji party igre, već koristi pravila iz Codenames Duet. To znači da je u pitanju igra za dva igrača i da ćete zajedno pokušavati da otkrijete sve karte koje nisu Voldemor i drugi mračni čarobnjaci. Poznavanje izvornog materijala je zato obavezno, specifično filmova, jer su sve ilustracije preuzete iz ekranizacija.

Cortex Harry Potter

cortex harry potter

Za 2-6 igrača | 15 minuta | Uzrast: 8+

Simpatična mozgalica Cortex ima veliki broj izdanja, a kako je ipak namenjena porodičnom igranju to znači da je Hari Poter izdanje bilo neizbežno. Šest mini izazova i igara se nalazi u ovoj kutiji, uključujući i reljefne karte, a jednostavna pravila koja Cortex sistem koristi znači da će u igri moći da uživaju i najmlađi fanovi najpoznatijeg čarobnjaka na svetu.

Munchkin Harry Potter

munchkin harry potter

Za 3-6 igrača | 60-120 minuta | Uzrast: 11+

Na kraju, neizostavna Munchkin verzija. Pravila su ista kao za redovni Munchkin, tako da ćete ponovo lupati na vrata, sakupljati blago i nervirati drugare kada im preotmete poene tik pre nego što su mogli da pobede. Ko voli – nek izvoli, što bi se reklo. Igra postoji i u deluks izdanju u kome dolazi tabla umesto kartica za praćenje poena, pa eto imate pri ruci i hladno oružje ako dođe do rasprave (prim. aut. šalimo se naravno, nemojte koristiti Munchkin da udarate protivnike, uzmite tablu iz neke Lacerda igre).

….

I to bi bilo to – najbolje Harry Potter društvene igre koje možete naći trenutno na tržištu ako želite da magiju prenesete u sopstveni dom. Ostaje nam samo da vas pitamo koje magične igre vi trenutno igrate i šta biste preporučili ljubiteljima Harija Potera da nabave od modernih društvenih igara, a da ih nismo spomenuli na ovoj listi.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.