Boardgames

Ares Games najavio tri nove društvene igre

“Predesenske” najave samo pristižu, a po svemu sudeći očekuje nas bogata godina prepuna društvenih igara. Jedna od takvih najava stigla nam je iz Ares Games.

Ares Games je na Spielwarenmesse sajmu tokom februara najavio tri nove igre za 2023. godinu. To su Cangaceiros, Ensemble i novu igru u seriji Quartermaster General – East Front, naslovi iz tri potpuno različita žanra koji pokazuju diverzitet koji je ovaj izdavač počeo da gaji poslednjih par godina.

Cangacieros

Cangacieros je inspirisana bandama severoistocnog Brazila. To je mesto a vreme dešavanja je kasni 19. i rani 20. vek. U pitanju je euro naslov u kome su igrači u ulozi ovih bandita i bore se protiv vladinog aparata i velikih zemljoposednika. A borba je za slavu. Da se postane najpoznatija Cangaço banda dok nas love vojska i ostale bande. Igra je najavljena za april 2023. godine.

Cangaceiros Pitchwise Ares Games društvene igre

Cangaceiros

Ensemble

U listu Aresovih porodičnih igara upisaće se i Ensemble. Ovo je kooperativna igra za 2 do čak 10 igrača. Ova skupina igrača bi trebala da razmišlja u unisonu, tj kao jedan, i da glasaju za po dve slike koje se najbolje poklapaju. Bez komuniciranja. Svaka sledeća runda je sve teža i na kraju su svi pobednici ili svi izgube, kako i dolikuje u kooperativnim igrama. U prodavnicama se očekuje tokom juna 2023. godine.

Ensemble Ares Games Pitchwise društvena igra

Ensemble

Quartermaster General: East Front

Uvek popularna tema drugog svetskog rata se vraća i dodaje još jedan naslov u Quartermaster General seriju igara. Ovog puta tema je istočni front. Igrači će učestvovati u dešavanjima od nemačke invazije Sovjetskog saveza pa sve do pada Berlina. Kao i ostali QM General naslovi i ovaj obećava poprilično brzo igranje sa svojim kartičnim sistemom. Takođe, ovaj naslov je najavljen kao prvi u novoj seriji QM General igara. Borba za istočni front u prodavnice stiže u avgustu 2023. godine.

Quartermaster General: East Front Ares Games društvene igre Pitchwise

Quartermaster General: East Front

 

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.