Boardgames

Apex Legends uskoro kao društvena igra

Battle royale na stolu. Čuli smo to već sto puta, pa hajmo i sto prvi put.

Apex Legends, jedna od trenutno najpopularnijih battle royale video igara, dobiće zvaničnu adaptaciju u društvenu igru. Poljski izdavač Glass Cannon Unplugged (Frostpunk: The Board Game) potpisuje ovo izdanje na kome se radilo poslednje dve godine, a igru će finansirati kroz Kickstarter sredinom maja.

Kako je objašnjeno u zvaničnoj najavi, Apex Legends: The Board Game će ponuditi vernu simulaciju iskustva iz video igre, te će biti timski orijentisana. Dva do četiri igrača će jurcati po tabli inspirisanoj mapom Kings Canyon, grabeći opremu i pokušavajući da ostanu poslednji u finalnoj zoni. Svaki lik, tj. legenda, će imati svoj špil karata sa specijalnim akcijama kao i neke unikatne sposobnosti, tako da će odabir likova oko kojih oformljavate tim biti krucijalan. Štaviše, izdavač ima planove da igru podrži kroz turnire i druge događaje kako bi podstakao oformljavanje scene oko igre. Trajanje igre je, doduše, dobrih 90-120 minuta, što nije u skladu sa formatom žanra gde partije retko kada traju duže od 15 minuta, no videćemo već kako će sve to izgledati.

Kao i sama video igra, Apex Legends društvena igra će biti svojevrsni “live service” naslov. Osnovna kutija će sadržati četiri igriva lika: Bangalore, Gibraltar, Bloodhound i Wraith, dok će ostale izdavač prodavati kroz ekspanzije od kojih su neke planirane kao naknadna izdanja nakon što se Kickstarter kampanja završi. Samo dok ne nije kao nesrećni Fortnite Monopol.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.