Boardgames

Najavljena zvanična Frostpunk društvena igra

Posle odlične (i depresivne) društvene igre This War of Mine, zasnovane na istoimenoj video igri, 11 Bit Studios priprema adaptaciju svoje druge hit igre Frostpunk.

Kao što je This War of Mine bio survival u ratnoj zoni, Frostpunk od vas takođe traži da preživite – u postapokalipsi na Zemlji okovanoj snegom i ledom. Poslednji grad na planeti ostao je kao jedino naselje ljudi posle stravične oluje u 19. veku koja je desetkovala čovečanstvo. Sada svi sede okupljeni oko tornja, džinovske grejalice, i čekaju kraj zime. Ako ga uopšte bude.

Kako ovo izgleda kao društvena igra? Centralni toranj je prisutan u svoj svojoj impozantnosti, a zajedno sa drugim igračima ćete graditi naselje i truditi se da vam čikice prežive. Inače… Frostpunk: The Board Game razvija novi poljski studio Glass Cannon Games u saradnji sa izdavačem video igre. Plan je da se projekat lansira na Kickstarteru ove jeseni, dok bi igra u ruke igrača trebalo da stigne sledeće godine. S ozbirom na popularnost This War of Mine društvene igre a i samog Frostpunka, nemamo nikakve sumnje da će projekat biti uspešan.

Pogledajte trejler za Frostpunk: The Board Game u nastavku, a više informacija o igri će biti dostupno uskoro na zvaničnom sajtu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.