Articles

Najbolje društvene igre za parove – treći sastanak

Dan zaljubljenih je vreme koje provedemo sa osobom koja nam je draga i bliska srcu. A ako ta osoba voli društvene igre onda je još bolje, jer tada praznik ljubavi provedemo na najbolji mogući način – nadmudrujući se za stolom. Društvene igre za dvoje su sve popularnije zbog toga, pa je postalo teško izdvojiti samo nekoliko najboljih. Ovoga puta, odlučili smo se na malo šareniji izbor, od brzih igara za dvoje do apstraktnih mozgalica i jedne celovečernje detektivske avanture.

Pročitajte i o prethodnim sastancima i najboljim igrama za parove:

Barenpark

Kada pomislimo na fantastičnu porodičnu igaru sa laganim pravilima i veoma finom dozom zanimljivih odluka, prvi dizajner koji nam pada na pamet je Fil Voker Harding. Uz suši, djumbir kolačiće, kakao i ostale manje jestive teme imamo igru sa parkom za mede. Barenpark igrače stavlja u ulogu upravnika zooloških vrtova specifično dizajniranih za medvede (i iz nekog razloga koale), gde ćete uz pametno planiranje, zdravu dozu interakcije i postavljanje tetrisoidnih oblika biti u trci da stignete do vrednijih statua i kaveza. Pravila koja mogu da se objasne u roku od 5 minuta, nedostatak nasumičnih elemenata, simpatična tema i sjajne ilustracije, svrstavaju ovu igru u one koje bi trebalo podjednako da se svide i početnicima, ali i ozbiljnim igračima. A ako se plašite da će vam Medvedpark brzo dosaditi, tu je i odlična ekspanzija koja će u trku uključiti i izgradnju voza za posetioce, ali i ogromne kaveze za koje ćete teško naći prostora u vašim planovima. Sjajna igra za dvoje!

 

Azul

Azul

Azul

O Azulu smo već skoro sve rekli u recenziji. Popularna igra ređanja portugalskih pločica, koja je dostupna i na srpskom jeziku,  nas je očarala i prikovala za stolove za kojim su sedeli svi, od porodičnih prijatelja koji znaju za Monopol i Riziko do prekaljenih ljubitelja društvenih igara. Pa zašto ne bi tu bio i vaš partner. Azul je sve ono što očekujete od apstraktne igre. Prelepo prezentiran sa komponentama koje bi ste pojeli i temom koja će vas učiniti umetničkim tipom ili keramičarom koji voli istoriju pred partnerom, donosi sjajnu zaraznu igrivost prepunu (ne)promišljenih odluka i taktičkih izazova uz minimalni uticaj sreće. I što je najvažnije, odlično funkcioniše kao igra za dva igrača ili dupli dejt.

Codenames Duet

Codenames Duet

Codenames Duet

Iako je kooperativna varijanta tehnički postojala u Codenames osnovnim pravilima igre, izdanje Codenames Duet bazični koncept originalne igre pomera korak dalje. Veoma kompetitivna igra je zbog toga postala veoma kooperativna. I to u dobrom smislu. U ovoj verziji ćete se sa svojim partnerom takmičiti protiv zamišljenog kartonskog protivnika u kratkom i napetom vremenskom roku. Tajmeri za svakog igrača su tu da obezbede balans uključenosti oba igrača, a kao dodatak tu je i kampanjski mod igranja. On dolazi sa mapom misija sa raznovrsnom težinom zadataka i izazova koji vas primoravaju da igrate na različite načine. 400 novih reči je tu da vas zabavi, a ako imate i osnovnu igru, možete sve pomešati i koristiti za obe verzije. Codenames Duet je zabavan i zarazan i stoji rame uz rame sa svojim velikim bratom.

SANTORINI

Šta je romantičnije od šetnje sa dragom osobom, pod svetlošću mesečine, kroz uske ulice malenih grčkih mesta na Santoriniju dok se lagani udarci talasa odbijaju o litice? Ako pitate mene posle odigrane partije igre koja nosi ime ovog ostrva, mnogo toga. Šalu na stranu, Santorini vas već od prvih poteza stavlja u ozbiljnu borbu, teško nadmudrivanje i nemilosrdno saplitanje protivnika. No, na svu sreću, i pored prelepih komponenti koje se trude da dočaraju lepotu ovih gradića, Santorini je ipak apstraktna igra, pa ćete naći načina da uživate u njenim mehaničkim lepotama, a da vam ne ostane gorak ukus u ustima kada budete posećivali ovo romantično mesto.

Klask

Klask

Za parove koji vole da se takmiče, retko koja igra podiže takmičarski duh kao Klask. Impozantni komad “stiloskog nameštaja” od društvene igre, nekoliko magneta i fantastičan zvuk koji igra pravi su sve što je potrebno da se od jedne partije pred izlazak odlučite da romantičnu večeru ipak imate kod kuće dok igrate iznova i iznova… Jednostavna pravila i velika dinamičnost ove igre čine je i odličnom kupovinom za igrače koji tek ulaze u ovaj hobi, a onda će vam ostati u kolekciji kao igra za koju ste uvek raspoloženi. Ko pobedi, bira film.

Sherlock Holmes Consulting Detective

Mnogi smatraju da je Sherlock najbolja društvena igra za parove. Iako je zamišljena kao avantura u koju ćete se upustiti sami, Consulting Detective postaje savršena kada vam se partner pridruži u istraživanju zaguljenih detektivskih slučajeva. Bez ikakve tenzije, igra je osmišljena da se potpuno udubite u misteriju i lagano slažete svaki trag na koji naiđete dok pijuckate čaj/kafu/vino. U kutiji vas očekuje nekoliko slučajeva, mapa Londona i još interesantnih materijala, a možete naći nekoliko paketa sa tematskim slučajevima i tako izabrati one koji su vam najdraži iz priča o Šerloku. Uz Sherlock Holmes Consulting Detective se lako provodi čitavo veče i grade zajedničke uspomene.

Kako vam se sviđa treći sastanak? Da li ste igrali neke od navedenih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.