Boardgames

Azul na srpskom jeziku stigao u domaće prodavnice društvenih igara

Od sada možete biti portugalski keramičar i bez potrebe za učenjem stranog jezika.

Fantastični Azul je od sada dostupan i na srpskom jeziku zahvaljujući Pridemage Games iz Novog Sada, koji su do sada na naše tržište doneli lokalizovana izdanja hitova poput 7 Wonders Duel i Kingdomino. “Domaći” Azul je trojezično izdanje, pa su uključena pravila i na bugarskom i makedonskom jeziku.

Ukoliko se niste do sada susreli sa ovom odličnom mozgalicom, da sumiramo – Azul je igra slaganja prelepih šarenih pločica (azuležosa) u kojoj ćete morati dobro da odmerite šta želite da zgrabite sa talona, a šta da ostavite drugim igračima “na izvol’te”. Cilj je naravno popuniti što više polja na tabli, gde se poeni množe što više susednih pločica ima svaka nova pločica koju postavite. Igra je pokupila brojne nagrade uključujući i prestižni Spiel des Jahres, a prošle godine stigao je i nastavak, Azul: Stained Glass of Sintra.

Azul možete nabaviti u svim domaćim prodavnicama i klubovima, ili direktno od Pridemage Games. Nakon ove igre, PMG najavljuje da ćemo do kraja avgusta videti lokalizovano izdanje igre The Mind, a nakon toga kao i još tri igre izdavača Nürnberger-Spielkarten-Verlag.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.