Boardgames

Nedeljne vesti 19.07. – 26.07.2019: Kamehame talas!

Nećemo okolišati niti rastezati u nekoliko epizoda – Zmajeva Kugla dolazi sa televizije na naše stolove! Hteli smo ovde da napravimo štos i kako nam je vrućina kao da smo pogođeni kamehame talasom, ali se previše topimo.

Umesto toga, da pogledamo šta su sve izdavači društvenih igara najavili. Pored pomenute igre, za koju očekujemo da će imati preogromnu kutiju punu minijatura, ono što takođe ima preogromnu kutiju punu minijatura je Warcry, nova prilika da vam Games Workshop izbije dukate iz džepova. Godzila će praviti haos u kartama, reći ćete Buu da skoči za oči u novom proširenju Dungeon Mayhem, a možda ćete se kartati zmajeva ili će Kronk povući pogrešnu polugu u novom proširenju za Villainous.

Dungeon Mayhem: Battle for Baldur’s Gate

Frka u lagumima postaje jos zamršenija. Wizards of the Coast je najavio ekspanziju za mali kartaški naslov Dungeon Mayhem, koji će doneti ukus, a bogami i miris, Baldur’s Gatea. Dungeon Mayhem: Battle for Baldur’s Gate donosi dva nova karaktera i njihove unikatne špilove. Novi karakteri su legendarni Minsk sa svojim još legendarnijim hrčkom Buom i druid Džeheira. Ilustracije za ovu ekspanziju je pripremio Džejk Parker (Inktober Challenge). Izlazak je najavljen za septembar.

A Game of Thrones LCG: Dragons of the East

Iako je televizijska serija završena, borba u Vesterosu iz Fantasy Flight Games igre A Game of Thrones The Card Game se nastavlja. Ova kompanija je najavila novu ekspanziju pod nazivom Dragons of the East. Fokus ove kutije, i karata u njoj, će biti Kuća Targarijen i njeno spremanje da zaplovi ka Vesterosu sa svojom armijom da objasni ostalim Kućama ko je u stvari gazda. Ovo je osma ekspanzija za ovu kartičnu igru i donosi nove karte sa likom Deneris, zmajeve i plaćenike koji će se lako uklopiti u špil baziran na ovom karakteru. A Game of Thrones The Card Game: Dragons of the East izlazi u četvrtom kvartalu ove godine, a ako unapred naručite ovo izdanje dobićete i neke specijalno ilustrovane karte.

Dragon Ball Z: Miniature Mayhem

Najveće korusire i bicepsi animea (a bez sumnje i najglasniji fajteri) dolaze na tablu zahvaljujući saradnji CMON i IDW Games. Ovi izdavači su najavili da rade na Dragon Ball Z: Miniature Mayhem, a ceo projekat je aminovao Toei Animation, studio zaslužan za stotine epizoda o Gokuu. Očekuje nas brza igra sa minijaturama, gomila kockica i veliki broj legendarnih likova iz serije. Dragon Ball Z: Miniature Mayhem se očekuje tokom 2020. godine.

Age of Sigmar: WarCry

Nakon kompresovanja Warhammer 40k u kompaktni Kill Team, Games Workshop je spremio isti tretman za fantazijsku verziju RatnogČekića. Tako je najavljen Age of Sigmar: WarCry, skirmish igra sa manjim armijama, ciljana za igrače koji samo žele da sve otpakuju i što pre igraju, bez potrebe za sakupljanjem armija i brojanjem poena. Starter set izlazi u avgustu, a u njemu će se naći dve armije (Iron Golems i Untamed Beasts), svi potrebni tokeni, karte, kockice i knjiga, ali i komplet terena sa dvostranom tablom kako bi vaši okršaji bili što dinamičniji.

Villainous: Evil Comes Prepared

Zloće ponovo dolaze spremne u trećoj igri iz popularnog serijala Disney društvenih igara. Ravensburger je najavio Villainous: Evil Comes Prepared, još jednu nezavisnu ekspanziju koja će doneti tri nova igriva lika – Scar iz Lion King, Yzma iz Emperor’s New Groove i Ratigan iz The Great Mouse Detective. Kvalitet produkcije je na nivou prethodnih izdanja iz ove serije, pa su figure dizajnirane kao kristali, a u kutiji će se naći i nekoliko tabli i preko 100 karata. Igra stiže u prodavnice početkom avgusta.

 

Godzilla Card Game

 

Veliki gušter Godzila ponovo jaše! Bandai nam sprema ovog monstruma u proširivoj kartičnoj igri pod istim imenom – Godzilla Card Game. Ovu igru pokreće Chrono Clash, koji je novi sistem mehanika za njihove kartične igre. U ovoj igri će se naći mnogi popularni gigantski monstrumi iz klasičnih filmova među kojima su i Motra, Rodan, King Ghidora, Mekagodzila, Džet-Jaguar i mnogu drugi. Ovi monstrumi će se, naravno boriti da se odluči ko će biti Kralj Tokija (HA! TA DUM TS!). U kutiji će doći 4 spremna špila za do četiri igrača. Igra će se naći u prodavnicama od septembra a Bandai planira da podrži i turnirsko igranje ovog naslova.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.