Boardgames

Nedeljne vesti 31.8. – 7.9.2018

Preživesmo i ovogodišnji povratak u školu, a izdavači društvenih igara nas punom parom spremaju za lavinu Essen Spiel noviteta.

Ove nedelje, doduše, najave su mahom za igre sa kartama. Arkham Horror će se vratiti u Dunwich, D&D dobija porodičnu igru, a moći ćemo i da se igramo uloga u feudalnom japanu, ili da gradimo veliki park iz doba Jure… pardon, mezozoika. Od drevne istorije, do naučne fantastike, pokrili smo sve ovim izdanjem nedeljnih vesti, pa da pređemo na najave:

Dungeon Mayhem

Dungeon Mayhem

Verovatno poslednje što bismo očekivali od Dungeons & Dragons franšize je da izgleda kao Cartoon Network crtać. Ali, upravo takvu igru sprema Wizards of the Coast za ovu jesen. Dungeon Mayhem je brza kartaška D&D igra u kojoj igrači pokušavaju da ugrabe što više blaga iz tamnice igrajući kao Barbarian, Paladin, Rogue ili Wizard. Ova mala, slatka filler igra traje svega 15 minuta, ilustrovao ju je Kajl Ferin (Root, Vast) i u prodaji će se naći sredinom novembra.

Return to Dunwich Legacy

Return to Dunwich Legacy

Povratak Arkham Horror LCG-a korenima se nastavlja krajem godine sa Return to the Dunwich Legacy. Ova ekspanzija iz Fantasy Flight Games ne donosi novu priču, već je prilika da se vratite Dunwich kampanji sa 80 novih karata scenarija koje će dati novi nivo izazova igračima koji su već ”doktorirali” dosadašnji sadržaj. Sistem ultimatuma još više podiže težinu igre, a u kutiji (u koju možete spakovati celu kampanju) dolazi preko 100 karata. Za igranje su potrebni osnovni Arkham Horror: The Card Game i ekspanzija Dunwich Legacy.

Magnastorm

Magnastorm

Da pređemo malo na sci-fi posle fantastike i horora. Magnastorm je nova worker placement igra iz Feurland Spiele koja igrače postavlja u uloge istraživača nove planete u potrazi za vrednim rudama. Moraćete pažljivo da balansirate trošenje resursa i izgradnju reputacije, a igra ima i sistem kartica sa nagradama kojima utičete na sledeće partije. Magnastorm će premijeru imati na Essen Spiel sajmu u oktobru, dok se internacionalno izdanje na engleskom očekuje u januaru.

 

Valparaiso

Valparaiso

1811. godine lučki grad Valparaiso u Čileu je otvorio slobodnu trgovinu pre nego što je ova zemlja proglasila nezavisnost. Ne znamo šta ćete raditi sa ovim fantastičnim podatkom, ali je upravo to tema nove igre iz DLP Games. Kao uticajni građanin ćete, naravno, želeti da vaš divni grad prosperira, a da biste to postigli planiraćete poteze unapred i slati trgovce i brodove kako biste zaradili što više dukata. Igra će moći da se igra potezno, ali i sa vremenskim ograničenjem, a Valparaiso će premijeru imati na Essen Spiel sajmu.

Chiyo's Secret

Chiyo’s Secret

Ukoliko volite igre sa skrivenim ulogama, WizKids upravo za vas (da, vas!) sprema Chiyo’s Secret. Igra je smeštena u feudalni japan gde je naslovna gejša počinila neoprostive zločine (previše pudera, rekli bismo), te se sa roninom Fusanobuom krije na lokalnoj pijaci. Kao popularne igre Resistance i Mafia, igrači će imati uloge saveznika ili lovaca, sa nekoliko likova koji imaju specijalne moći i zadatake na svojim karticama sa tajnim identitemom. Igra će podržavati do 8 igrača, a izlazi u januaru 2019. godine.

Mesozooic Triassic Mini Expansion

Mesozooic Triassic Mini Expansion

Slatki, mali dinosaurusi iz Mesozooic se vraćaju u novoj ekspanziji. Z-Man Games je najavio Mesozooic: Triassic mini ekspanziju kojom ćete svojim posetiocima ZOO vrta ponuditi nove zanimlijvosti – kafiće, restorane, ali i lepo ukrašene parkove. Pored 12 novih karata, u ekspanziji dolaze i pravila za pravljenje tzv. Megazooic – velike verzije igre za čak dvanaest igrača ukoliko spojite dve osnovne igre i Triassic ekspanziju. Mesozooic: Triassic izlazi krajem godine i za sada je ekskluzivna za Z-Man prodavnicu.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.