Boardgames

Nedeljne vesti 24.8. – 31.8.2018

Ah, prvi septembar…povratak u školu, saobraćaj i gužvu u gradu. Ne brinite, imamo sveže i rashlađene novitete za vas. Zanimljivost ove nedelje je da je Stonemaier Games dobio licencu za ludog kralja Ludviga te ga je pomešao i protresao sa njihovim izdanjem Between Two Cities i napravio jesenji koktel Between Two Castles of Mad King Ludwig. Sebastijan Pušon, dizajner Jaipura, ima novi naslov pod zastavom Days of Wonder. Naslov igre je The River, ali ne Miljacka. Tu je i kartična igra Ghosbusters, ekspanzija za Nusfjord i još što šta. Uživajte!

The River

Iz Days of Wonder nam ove jeseni stiže The River. Dizajnirana od strane Sebastiana Pušona (Jaipur) i Ismaela Perina, igra nas postavlja u uloge naseljenika koji grade domove niz reku. Kombinacija je worker placement i postavljanja pločica, sa očekivano prelepim komponentama na koje smo već navikli od ovog izdavača. Igra će premijeru imati na Essen Spiel u oktobru, dok u prodavnice dolazi u novembru.

 

Ghostbusters: The Card Game

Znamo vrlo dobro koga zovemo kada duhovi napadnu, a kultna četvorka isterivača duhova će poste društvene igre dobiti i kartašku igru. Ghostbusters: The Card Game je porodična igra draftovanja i sakupljanja setova u kojoj će igrači pokušavati da ulove što opasnije duhove dok izbegavaju ektoplazmu. Renegade Game Studios će objaviti igru tokom jeseni, a maloprodajna cena će se kretati oko 20 evra.

 

Nusjord: Plaice Deck

Malo selo u Gal… pardon, Norverškoj, uskoro će postati još veće. Lookout Games je najavio prvu ekspanziju za Nusfjord koja unosi novi, četvrti špil karata. Ovih 45 karata će dodati još raznovrsnosti igri, a pored njih u kutiji dolazi i 25 metalnih novčića koji će izgledati kao zlatnici. Nusfjord: Plaice Deck izlazi ovog oktobra.

 

Stone Age Anniversary

Ukoliko ste očajavali jer ne možete da pazarite kultnu worker placement igru Stone Age, Z-Man je spremio iznenađenje za vas. Povodom desete godišnjice će biti objavljena igra Stone Age Anniversary, reizdanje originalne igre u kome dolazi dvostrana tabla – na jednoj strani je originalna, a na drugoj nova, zimska verzija sa novim izazovima. Tu je naravno i neizbežna kožna čaša koju se niko ne usuđuje da pomiriše, ali ono što ne dolazi je ekspanzija koja je već neko vreme nedostupna. Z-Man Games će u narednim nedeljama otkrivati još detalja, a izlazak je zakazan za poslednji kvartal ove godine.

 

NEOM

Lookout Games nastavlja sa najavama svojih Essen Spiel izdanja. Nova igra koju će ove jeseni pustiti u prodaju je NEOM, igra koja će pokušati da spoji građenje velelepnih gradova a la SimCity sa draftovanjem i proizvodnjom resursa iz 7 Wonders. Kraz svoku fazu igrači će birati najbolje pločice sa ulicama i korisnim građevinama kako bi njihova metropola postala najbolja, a svi znamo da je za to potrebno tačno tri generacije i isto toliko faza građenja.

 

Between Two Castles of Mad King Ludwig

Between Two Castles of Mad King Ludwig

Ludi kralj Ludvig je prvo sazidao zamak, zatim i palatu, a Stonemaier Games i Bezier Games će nam pokazati šta se tačno dešava negde između. Between Two Castles of Mad King Ludwig će od igrača zahtevati da sarađuju tokom izgradnje dva odvojena zamka, međutim, zamak koji vredi manje će se računati na kraju igre. U kutiji dolazi preko 200 pločica (soba), a Game Trayz su za potrebe igre dizajnirali specijalni uložak u koji staju sve komponente. Standardni mod igre je za 3 do 7 igrača, ali će u pravilima dolaziti i varijanta za dva igrača, a igra će se u prodaji naći krajem oktobra.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.