Boardgames

Nedeljne vesti 4.1. – 11.1.2019

Kao lavina snega od izdavača nam stižu informacije o novim naslovima koji se očekuju tokom 2019. godine. Ove nedelje smo vam izdvojili novu ekspanziju za Flamme Rouge, koja donosi vremenske uslove. Nadamo se ne i sneg. Z-Man Games je najavio dva naslova, Party Bugs i Noctiluca, a Renegade Game Studios se okrenuo solo igračima sa prvom igrom u seriji Solo Hero, Proving Grounds. Tu je još i nova ekspanzija za masivni War of the Ring kao i jubilarno izdanje 6 nimmt! povodom 25 godina od izdavanja igre. Uživajte!

Proving Grounds

Proving Grounds

Ljubitelji solo igranja, Renegade Game Studios sprema upravo nešto za vas. Izdavač je najavio prvu u nizu Solo Hero igara pod nazivom Proving Grounds, koja počinje novelom Monike Velentineli i uvodi igrača u priču o ćerki kraljice Sunca koja je optužena za ubistvo i pokušava da se vrati na presto i skine ljagu sa sebe kroz niz borbi u naslovnoj areni. Igra se zasniva na rolanju kockica i ima elemente igranja u realnom vremenu, a dolazi za šest modula kako bi se osveživalo iskustvo pri ponovnom igranju. Proving Grounds izlazi u aprilu.

Party Bugs

Party Bugs

Što reče nekad Džejms Braun, ”imam mrave u čakširama i moram da đuskam”. U Party Bugs, srećom, nećete spuštati bubice u svoje pantalone, ali ćete im organizovati žurku. Ova žurka je ujedno i maskenbal, pa su bubašvabe u raznim kostimima koji im određuju i vrednost, a želećete da sakupite što manje poena do kraja igre. Takođe, bubice su ljubomorne, pa na vašoj žurki ne smeju da se pojave dve u istom kostimu. Igr aje u pretprodaji na Z-Man Games sajtu, a u prodaji bi trebalo da se pojavi uskoro.

6nimmt!

6nimmt!

Specijalno izdanje kartične igre Volfganga Kramera  6 nimmt! dobija novo izdanje koje će obeležiti 25 godina od prvog objavljivanje ove igre. Amigo za jubilej sprema proširenu verziju ove jednostvane ali jako zanimljive igre u kojoj igrači kupe numerisane karte sa talona sa ciljem da na kraju imaju što manje poena. Pored standardne 104 karte u setu, u novom izdanju dodato je i 28 novih akcionih karata koje će se inkorporirati u novu varijantu igranja. Igra će i dalje biti za 2 do 10 igrača a izlazak nove verzije igre se očekuje tokom 2019. godine.

Noctiluca

NoctilucaJoš jedno izdanje iz Z-Man Games o kome pričamo ove nedelje je Noctiluca. Igra koju je dizajnirao Šem Filips (Raiders of the North Sea) se drastično razlikuje od njegovih prethodnih projekata, jer je u pitanju igra sa rolanjem kockica i sakupljanjem setova, a igrači su u ulozi ronilaca koji sakupljaju naslovna stvorenja u okeanu. U kutiji dolazi preko 100 kockica u četiri boje, a Noctiluca se može igrati i u solo varijanti. Nije otkriveno kada tačno ove godine izlazi igra.

War of the Ring 2nd Edition

War of the Ring 2nd Edition

Rat za najvredniji komad nakita dolazi do kulminacije jer War of the Ring dobija poslednju ekspanziju. Kings of Middle-Earth će zatvoriti analognu trilogiju zasnovanu na Gospodaru Prstenova ove godine u izdanju Ares Games. Izdavač je trenutno veoma tajnovit oko toga šta će tačno doneti ova ekspanzija, ali je definitivno potvrdio da posle nje neće biti dodatnog sadržaja za drugo izdanje masivne igre sa minijaturama. Više informacija bi trebalo da stigne uskoro.

Flamme Rouge: Meteo

Flamme Rouge: Meteo

Vreme je da ponovo podmažemo lanac bicikla, jer Flamme Rouge dobija još jednu ekspanziju. Flamme Rouge: Meteo će otežati pedalanje duž francuskih krajolika jer uvodi vremenske neprilike poput oluja i jakog vetra koji može duvati sa više strana i tako gurati vašeg biciklistu po putu. To je sve predstavljeno novim pločicama koje ćete postavljati duž puta i tako praviti čitavu 3D panoramu, a Meteo bi već trebalo da se nalazi u prodaji, dok Stronghold Games izdanje na engleskom izlazi u februaru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.