Articles

Najbolje društvene igre za parove – drugi sastanak

Uspešno je protekao prvi sastanak. Poslušali ste svoj omiljeni sajt i godinu proveli igrajući najbolje društvene igre za parove. Ponovo je došao Sv. Trifun, a sa njim i vreme da partneru prezentujete novih pet igara koje su dostojne vašeg stola. Ovog puta prikazujemo vam mešavinu igara među kojima ćete naći po nešto za svačiji ukus sa naglaskom na malo “mesnatijim” igrama.

Pročitajte i o prethodnim sastancima i najboljim igrama za parove:

Caverna Cave vs Cave igre za parove

Caverna: Cave vs Cave

Caverna je mnogima omiljena Rozenbergova igra, ogromno čudovište koje zauzima pola police i dva osrednja stola. Cave vs Cave je svedena verzija za dva igrača koja bi u mnogo manje vremena i još manje mesta trebalo da vam dočara lepotu ove igre. Postavljanje radnika je tu (doduše malčice drugačije implementirano), prostorije sa raznim sposobnostima, gomila različitih resursa, sve ono što jednu igru čini rozenbergovskom… osim ovaca, Cave vs Cave, nažalost, pred nas stavlja samo pećinski deo Caverne, pa su životinje izostale iz ove varijante.

društvene igre za dvoje Kingdomino Duel

Kingdomino Duel

U moru roll and write igara koje su preplavile tržište poslednjih godina, pojavila se i varijanta osvajača Spiel des Jahres nagrade iz 2017. godine – Kingdomino Duel. Umesto pločica, igrači će kupiti kockice i pokušavati da iscrtaju najlepše kraljevstvo… Ok, najlepše svakako neće biti, ali može da bude ono koje donosi najviše poena. Pravila su lagana, posebno za one koji su već igrali originalnu igru, a odluke mogu biti zaista interesantne, pa je Kingdomino Duel jedna od najboljih Roll and Write igara za dva igrača.

Quarto drustvena igra

Quarto

Ova suva mozgalica je i jedina potpuno drvena igra na ovoj listi, tako da je možete uvrstiti u komad stilskog nameštaja. Ali, Quarto je dost više od toga, jer je u pitanju zaista izvanredna društvena igra za dvoje. Slagaćete tako drvene pilone različitih gravura, pokušavajući da u svom potezu spojite niz od četiri iste osobine – boje, šare, ili visine. Drugi igrač vam bira šta igrate, tako da je po sredi vrlo kvalitetno nadmetanje. Mi nismo nešto sjajni u ovoj igri, a verujemo da ćete moći puno puta da je igrate.

društvene igre za parove

Brass: Lancashire

Za kraj smo ostavili dve igre koje ne zvuče kao nešto što bi trebalo da funkcioniše dobro u 2 igrača, ali koje su nas veoma prijatno iznenadile na ovom polju. Brass u svom originalnom izdanju čak nije ni imao mogućnost igranja u 2 igrača, ali je u reprintu dobio jedan jako elegantan sistem ograničavanja igračkog polja; izbaci kartice određenih gradova iz igre, ograničavajući mogućnost širenja, ali ne i u potpunosti zabraniti. Na kraju, Brass postaje jedna od najboljih igara za 2 igrača, podjednako, ako ne i više nemilosrdna nego što je to situacija sa više ljudi za stolom.

Concordia

Ne samo što mehanički odlično skalira u zavisnosti od broja igrača, Concordia ima i pregršt mapa koje će osim povećane varijabilnosti doneti i različit nivo utegnutosti po želji igrača. Želite li ogromnu mapu na kojoj možete da se širite do mile volje, super, tu su Germanija i Imperija, želite li što manji broj gradova i provincija; Korzika i Krit su idealni za vas. Ako volite trgovinu po različitim delovima Rimskog carstva, a uz to i neverovatno elegantan i zabavan sistem igranja, Concordia je idealna igra za vas u kojoj ćete sigurno uživati i samo u paru.

 

Mi smo se raspričali, a sad je red na vas – koje društvene igre za parove biste izabrali za prvi, drugi, treći sastanak? Da li smo nešto zaboravili da pomenemo? Pridružite se diskusiji na Pitchwise Discordu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.