Games

Magic: The Gathering Arena uskoro i na mobilnim telefonima

Magic: The Gathering Arena

Svi smo znali da je to neminovno, a sada je i zvanično potvrđeno – mobilni Magic stiže ove godine.

Za Hasbro, kompaniju koja je trenutni vlasnik Wizards of the Coast, ovo je period kada se svode računi i najavljuju novotarije za sledeći fiskalni period. Upravo nakon objave da je 2019. godina za Magic: The Gathering Arena bila veoma uspešna, stigla je i najava da će se igra tokom 2020. godine pojaviti i na mobilnim telefonima.

Kažemo da je bilo neminovno, jer mobilno izdanje kartične igre je nešto što se sada podrazumeva. Pogledajte samo Hearthstone i The Elder Scrolls: Legends, a i Riot Games-ov Legends of Runeterra će nešto kasnije ove godine dobiti mobilno izdanje. Ovakve igre su savršene za igranje tokom puta na posao ili u školu, naročito jer troše jako malo internet protoka pa ne morate brinuti da ćete potrošiti sve megabajte iz paketa. Ostalo je samo još da digitalni Magic: The Gathering sledi njihove korake, naročito jer igrači odavno traže verziju koju mogu da ponesu sa sobom.

Ipak igrači su rezervisani, jer MTGA nema baš najjednostavniji interfejs. Developeri već neko vreme rade na unapređivanju istog, a vrlo je moguće i da se “iza scene” dosta toga dodatno optimizovalo kako ne bi zatrpavalo ekrane naših telefona i pregrevalo im baterije. Više informacija o Magic: The Gathering Arena za telefone očekuje nas 21. februara na sajmu igračaka u Njujorku.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.