Boardgames

Nove društvene igre 14. 02. 2020: Aj aj aj aj ja ja Puerto Rico …

Uz zvuke hita iz osamdesetih godina prošlog veka vas uvodimo u nove nedeljne vesti. Nekoliko euro igara dobija nova izdanja ili velike kutije. To su Puerto Rico, Egizia: Shifting Sands i Sansa Teutonica: Big Box. Zabavni Tiny Towns dobija ekspanziju a Fringers će nam pokazati zabavnu igru nabacivanja prstenja na prste. Ne, nije simulator svadbe. Tu je i moba na tabli Skytear. Uživajte!

Puerto Rico

Puerto Rico

Kultna društvena igra Puerto Rico će se vratiti u prodaju sa novim izdanjem. Igra se već vraćala u prodaju sa deluks izdanjem u kome su bile sve ekspanziju, dok je sada Alea preuzela izdavaštvo i donosi potpuno nova grafička rešenja i kutiju, kao što možete videti gore. Izdavač doduše nije naglasio da li dolazi isti sadržaj, ili možda nešto potpuno novo, a Puerto Rico će se vratiti u prodavnice tokom poslednjeg tromesečja ove godine.

Sansa Teutonica: Big Box

Hansa Teutonica: Big Box

Pegasus Spiele predstavio je još jednu veliku kutiju, ovoga puta za društvenu igru Hansa Teutonica. Kao što smo očekivali, u kutiji su osnovna igra i sve ekspanzije koje su do sada objavljene. To su Britannia i East Kingdoms, ali i Emperor’s Favor promo koji je do sada bilo moguće samo ukoliko ste pazarili Brettspiel Adventskalender za 2016. godinu. Velika kutija puna euro zabave stiže u prodavnice u maju ove godine.

Fringers

Fringers

A ovo je već igra za koju smo sigurno da treba biti blago pripit ili potpuno detinjast da bi se potpuna shvatila njena čar. Fringers dolazi iz Abacus Spiele, a u pitanju je brzopotezna kooperativna igra trgovanja raznobojnim prstenovima. Prstenje, normalno, nižete na prste, pokušavajući da sastavite određenu šemu. Svi igrači to rade istovremeno, koristeći samo jednu ruku za dodavanje prstenova između sebe. Zvuči kao način da se ostane bez prsta, ako nas pitate.

Tiny Towns: Fortune

Tiny Towns: Fortune

Taman što smo počeli da gradimo malecne gradove u Tiny Towns AEG je odlučio da doda još zezalica u ovu zanimljivu igru. Ekspanzija pod imenom Tiny Towns: Fortune donosi nove zgrade i spomenike koje će produžiti igrivost originalne igre kao i novu mehaniku – novac. Broj igrača ostaje isti (od 1 do 6) a ekspanzija će biti objavljena tokom ovog meseca.

Egizia

Egizia

Stronghold Games se sprema da objavi jedno novo izdanje stare igre. U pitanju je Egizia koja je originalno izdata 2009. godine pod etiketom Hans im Gluck i Rio Grande Games. Dekadu i malo jače kasnije svetlost dana će ugledati Egizia: Shifting Sands. Ovo je našminkana i fejsliftovana verzija originalne igre u kojo igrači putuju Nilom, prave brodove, skupljaju resurse i stvaraju neke od najlepših egipatskih spomenika. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 90 minuta.

Skytear

Skytear

MOBA na stolu. Skytear nije ni prva ni poslednja igra sa ovom premisom ali je jedna od retkih koja je uspešno okončala svoju Kickstarter kampanju. PvP Geeks su zato odlučili da pronađu distributera i ovu igru ponude širokim igračkim masama. Ovo je igra sa minijaturama u kojoj svaki igrač draftuje nekoliko šampiona i sa njima se bori protiv drugih igrača i njihovih šampiona. Cilj je uništenje protivničkih svetilišta a to ćete postići kroz igranje karata iz ruku i sa table. Osnovna kutija (Starter Box) sadrži sve za uspešnu borbu do četiri igrača a igra traje oko 60 minuta. Spremljene su i 3 ekspanzije sa dodantim fakcijama kada vam dosadi osnovna kutija. Igra će u prodavnice stići tokom februara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.