Boardgames

Nedeljne vesti 1.08. – 8.08.2019: Bogovi su pali u kutije

 

Vruć avgust pa su vruće i vesti. Upravo se završio Gen Con u Americi na kome su kompanije pompezno najavljivale nove naslove. Za ovu nedelju smo izdvojili nekoliko noviteta sa ovog sajma kao i neke druge naslove koji, po našem mišljenju zavređuju vašu pažnju. Puerto Rico dobija deluks izdanje, borbe u 40tom milenijumu se sele u vazduh, egipatski bogovi su spakovani u kutiju dok vampiri igraju karte. Sve to i još ponešto u nastavku, uživajte!

Puerto Rico: Deluxe Edition

Tokom aprila Rio Grande Games je objavio dve ekspanzije za njihovu popularnu euro igru Puerto Rico. Za avgust, ovaj izdavač je spremio deluks izdanje pomenutog naslova. Puerto Rico: Deluxe Edition će biti prva nova edicija ove igre još od 2011. godine. Deluks znači nove ilustracije i grafički dizajn što je u ovom slučaju dosta, jer je igra ostala relativno nepromenjena još od 2002. godine. U ovom paketu će se naći New Buildings i Nobles ekspanzije a sama cena istog će biti niža u odnosu na Limited Anniversary Edition iz 2011. godine, jer će biti “print-on-demand” proizvod.

Vampire the Masquerade: Expandable Card Game

Vampire the Masquerade: Expandable Card Game

Renegade Game Studios je objavio da u saradnji sa White Wolf Entertainment i Paradox Interactive radi na proširivoj kartičnoj igri smeštenoj u svetu World of Darkness. Vampire: The Masquerade – The Expandable Card Game će predstavljati borbu vampira, njihovih klanova i saveznika u modernom svetu dok prikrivaju svoju pravu prirodu od ostatka čovečanstva. Ova kartična igra se očekuje tokom 2020. godine.

Aeronautica Imperialis

Na upravo završenom Gen Con sajmu, Games Workskshop je prikazao novu igru u Warhammer 40.000 svetu. Pošto su skoro svi aspekti ratovanja u ovom dalekom milenijumu eksploatisani na ovaj ili onaj način u prethodnim decenijama, kompaniji je ostalo da se detaljnije pozabave borbama u vazduhu. Aeronautica Imperialis simulira brze borbe aviona, bombardera i ostalih skalamerija (naravno, orkovskih) na heksagonalnoj tabli koristeći modele gorepomenutih letelica. Igra koja je zamišljena da traje oko sat vremena po partiji je kreirana od strane tima koji je radio na obnovljenoj verziji Adeptus Titanicus a prva kutija, Aeronautica Imperialis: Wings of Vengeance, u kojoj će se naći orkovske skalamerije i imperijalne avioni i bombarderi će se pojaviti u prodavnicama krajem godine.

Gates of Delirium

Stiže nova “Lavkraftovska” igra iz studija Renegade Game Studios. Gates of Delirium su dizajnirali Džordan i Medi Godard, koji stoje iza igre Lotus.

U ovom stonom delirijumu (HA!), igrači prolaze kroz normalne i “nenormalne” runde kroz koje pokušavaju da otkriju tajne praiskonskih tomova koji služe kao podmetači za kratke noge stolova i stoperi za vrata. Ah da, takođe pomoću njih možete prizvati i interdimenzionalne monstruoznosti da vam kuvaju kafu i masiraju stopala pre nego što vas rastrgnu. Ovo će biti igra za 2-4 igrača a izlazak se planira ove jeseni.

Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated

Dire Wolf Digital je najavio Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated koju radi u saradnji sa Penny Arcade. Izdavač fizičke igre će biti Renegade Game Studios dok će digitalnu verziju raditi pomenuti Dire Wolf Digital. Posle RPG verzije ovog naslova, došlo je vreme i za “Clank” verziju .

Igrači će kreirati svoje franšiže Acquisitions Incorporated i truditi se da budu najslavnija korporacija. Oni će raditi zajedničkim snagama kao i jedni protiv drugih tokom desetak kampanja koje dolaze uz igru. Igra je namenjena za 2-4 igrača i trajaće oko 45 minuta. Najavljeni datum izlaska je septembar 2019. godine.

Ankh: Gods of Egypt

Tokom Gen Con sajma, Erik Lang i CMON su najavili igru kojom će ovaj dizajner završiti svoju trilogiju započetu Blood Rageom a nastavljenu sa Rising Sun. Ovu trilogiju će zaokružiti igra Ankh u kojoj će igrači biti u ulozi egipatskih faraona u borbi za prevlast, moć i besmrtni život dok smrtnici polako zaboravljaju stare običaje tokom sutona egipatske imperije.

Na igri će raditi ilustrator Adrian Smit (Magic The Gathering) i skulptor minijatura Majk Mekvej (Games Workshop, Privateer Press). Igra će, kao i prethodni CMON naslovi, prvo biti dostavljena finansijerima Kickstarter kampanje koja je planirana za četvrti kvartal ove godine a zatim će stići i u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.