News

Nove RPG igre 2. april 2019: Uskoro ćemo skakati iz tela u telo u Altered Carbon RPG

Pored najavljenog Altered Carbon RPGa, koji je bio neminovan posle ekranizovanja romana Ričarda Morgana u ovonedeljnim vestima su svoje mesto zauzele i dve kampanjske knjige. Dugo očekivani Emissary Lost za hiljadu i jednu noć u svemiru Coriolis i Penny Arcadeov Acquisitions Incorporated za Dungeons & Dragons. Pored njih tu je i povratak The Fantasy Trip posle 40 godina. O ovim naslovima pročitajte više u nastavku.

Dungeons & Dragons: Acquisitions Incorporated

Dungeons & Dragons: Acquisitions Incorporated

Komična fantazijska kampanja Acquisitions Incorporated je inspirisala novi suplement za Dungeons & Dragons koji su zajedno izradili Penny Arcade i Wizards of the Coast. Acquisitions Incorporated sesije kampanje koja traje već deceniju su izvođene uživo na bini na PAX sajmovima i strimovane za pobliku i fanove širom sveta. Ova igra ima komičan pristup fantazijskom RPGu u kojoj su igrači zaposleni u korporaciji koja se bavi “akvizicijama” u Forgotten Realmsu.

Dungeons & Dragons: Acquisitions Incorporated će biti štampan u tvrdom povezu na 224 strane. Igračima i GMovima će doneti nove alatke koje će im pomoći u “stvaranju franšize” od početne kompanije, zatim istoriju organizacije, nova pravila, magije i opcije za karaktere od 1-6 nivoa koje će odgovarati tonu i temi kampanje. Knjiga se očekuje u prodavnicama 18. juna.

 

Coriolis: Emissary Lost

Coriolis: Emissary Lost

Coriolis: Emissary Lost je dugo očekivana ekspanzija za nagrađivani Coriolis – The Third Horizon RPG. Epska svemirska saga je stigla u digitalnoj i štampanoj formi i obećava da će promeniti Treći Horizont zauvek. Zvanični opis knjige nas pita ko to lovi mistike Koriolisa i zašto?  Kako izdavač navodi, Emissary Lost je kampanjski modul za Coriolis RPG koji je izdao Free League Publishing (Fria Liga) i Paradox Interactive. U pripremi je proveo 10 godina a sada odštampan i spreman za upotrebu predstavlja prvi deo epske Mercy of the Icons kampanje koja će promeniti univerzum prikazan u osnovnoj knjizi ovog RPGa. Svemirski avanturistički RPG Coriolis – The Third Horizon je nagrađen ENnijem Judge’s Spotlight 2017. godine a dobitnik je i tri Golden Geek nagrade 2018. godine.

Altered Carbon RPG

Altered Carbon RPG

Netfliksova naučnofantastična serija Altered Carbon će biti adaptirana u RPG zahvaljujući dogovoru o licenci između Skydance Media i Hunters Entertainment. Bazirano na romanima Ričarda Morgana, kod nas preveden kao Digitalni ugljenik, oslikava budućnost u kojoj ljudski um može biti digitalizovan i premeštan iz tela u telo. Hunters Entertainment će producirati seriju RPG knjiga baziranu na seriji i romanu, uključujući i materijal koji se vezuje na predstojeću drugu sezonu serije. Urednik ovog izdanja je Džo LeFavi iz Genuine Entertainment koji je radio na DUNE RPGu u izdanju Gale Force Nine. Hunters Entertainment planira da finansira projekat preko Kickstarter platforme tokom ove godine. Štampano i digitalno izdanje se očekuje iduće godine a distribuciju će voditi Renegade Game Studios.

The Fantasy Trip Legacy Edition

The Fantasy Trip Legacy Edition

U prodavnice je stiglo novo izdanje old skul tumaranja lavirintima i tamnicama, The Fantasy Trip koje je pripremio Steve Jackson Games. Ova RPG igra je van opticaja i štampe već 40 godina a novo Legacy izdanje donosi originalne mini igre Melee i Wizard. Jedna za pesničenje a druga za sevanje magijama. Ove mini igre se mogu iskombinovati za pravu feštu fizičkog i metafizičkog “ubeđivanja”. Obe igre dolaza sa mapama, brojačima, kockicama, zaslonima i ostalim drangulijama. Steve Jackson Games, preko svog ogranka Warehouse 23, je vodio kampanju i za The Fantasy Trip Adventures knjigu koja će sadržati 5 avantura od koje su 2 već objavljene u digitalnoj formi. Ovaj dodatak će u digitalnoj formi biti dostupan u aprilu dok će štampano izdanje stići u avgustu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.