Boardgames

Ni No Kuni 2 stiže na stolove

Izdavač društvenih igara koji se očigledno specijalizovao za adaptacije video igara, Steamforged Games, najavio je da još jednu video igru postavlja na stolove.

U pitanju je Ni No Kuni, bajkolika igra studija Level-5. Tačnije, njen nastavak, što jeste malo čudno jer se društvena igra neće uopšte zasnivati na originalnoj igri (mada priče nisu povezane). Ni No Kuni II: The Board Game će tako igrače provesti kroz avanturu iz Revenant Kingdom, gde će morati da sarađuju kako bi pobedili sva zla koja su napala kraljevstvo i ponovo ga izgraditi, još veće i bolje.

U pitanju je pre svega kartaška igra, sa tek nekoliko kockica, figurica i tablom po kojoj ćete slagati karte. Cilj je, kroz pet krugova, završiti što više questova, pobediti čudovišta i sakupiti materijale za izgradnju kraljevstva. Pritom bi igra trebalo da bude poprilično brza i da se završi za svega pola sata, za razliku od svog uzora za koji vam treba barem dvadesetak puta više vremena. Kako je u pitanju adaptacija video igre za čiji izgled je bio zadužen Studio Ghibli (autori kultnih animea Princess Mononoke i My Neighbor Totoro), sve komponente krase fantastične ilustracije.

Steamforged planira da igru objavi ovog leta na GenConu, a u međuvremenu će stići Horizon Zero Dawn društvena igra, koju je ovaj izdavač finansirao putem Kickstartera.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.