Boardgames

Kingdom Rush sa ekrana telefona stiže i na tablu

Sigurno ste igrali nekada tower defense na vašem kompjuteru, konzoli ili telefonu. Moguće je onda i da ste čuli za Kingdom Rush.

Upravo ta video igra je sledeći projekat Lucky Duck Games, tojest adaptacija iste u društvenu igru. Kingdom Rush: Rift in Time će biti prvi put da se ova popularna igra ”postavila na sto” i uskoro će stići na Kickstarter.

Kingdom Rush bi trebalo da bude brza i ne preterano komplikovana, kooperativna igra za do 4 igrača. Svoju odbranu ćete graditi u vidu tetrisolikih pločica, kao i karata koje predstavljaju kule. Na raspolaganju će biti nekoliko scenarija, koji se mogu odigrati i kao povezana kampanja rastruće težine, sa stalno novim protivnicima i opasnim ”kraljicama” na kraju nivoa. Igrači će morati dobro da razmisle o raspoređivanju kulica, ili možda da ih dodaju sledećem igraču kako bi bile unapređene, a na raspolaganju će biti i nekoliko heroja.

Ovaj izdavač već ima iza sebe nekoliko uspešnih adaptacija video igara u društvene igre, poput Fruit Ninja i Jetpack Joyride, ali i odličnu originalnu igru Chronicles of Crime koja se našla u našem izboru za najbolje igre 2018. godine, tako da ne sumnjamo u kvalitet novog projekta. Po do sada objavljenim slikama, Kingdom Rush: Rift in Time izgleda veoma bogato, verno prenoseći vizuelni stil iz video igre na karte, ali i figurice.

Kickstarter kampanja za Kingdom Rush počinje 9. aprila.

Kingdom Rush: Rift in Time – sadržaj kutije

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.