Boardgames

Horizon Zero Dawn postaje društvena igra

Još jedna igra sa konzola dolazi na naše stolove u analognom formatu.

Nakon Dark Souls i Resident Evil 2, Steamforged Games radi na adaptaciji još jedne video igre. Ovaj izdavač je na upravo završenom GenCon-u najavio da će u partnerstvu sa Sony i Guerilla Games objaviti Horizon Zero Dawn društvenu igru na kojoj rade prethodne dve godine.

I sami veliki ljubitelji ove sci-fi avanture za PlayStation 4, iz Steamforged najavljuju da će Horizon Zero Dawn društvena igra biti smeštena u period nakon događaja iz video igre i njene ekspanzije, a da će fanovima izvornog materijala dati priliku da se još bolje upoznaju sa neobičnim svetom u kome vladaju mehanizovani dinosaurusi. U pitanju je koooperativno-kompetitivna igra u kojoj igrači kao tim odlaze u lov, ali se međusobno takmiče za najbolji rezultat.

Horizon Zero Dawn će se dosta oslanjati na deckbuilding mehaniku, a jedna dvosatna partija će igrače provesti kroz pet misija rastuće težine. Igračima će na raspolaganju biti poznati likovi iz video igre, podeljeni u nekoliko klasa sa specifičnim kartama. Tu su, očekivano, i minijature, a iste su verno preneti postojeći 3D modeli. Veliki naglasak će biti na šunjanju i pravljenju zaseda čudovištima, dok bi modularne table trebalo da donesu veću dozu dugovečnosti igri i jak replayability faktor.

Steamforged Games će finansirati igru kroz Kickstarter kasnije ove godine, a posebnu pažnju će obraćati na želje i komentare fanova kako bi što vernije preneo Horizon Zero Dawn na tablu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.