Boardgames

Wyrd Games prezentovao Malifaux 3.0

Divlji zapad u gradu sa druge strane procepa postaje još luđi.

Izgleda da su poslednje dve godine rezervisane za nove edicije stonih ratnih i skirmiš igara sa minijaturama. Posle Games Workshopovog krečenja Age of Sigmar i Warhammer 40.000 i manji, ali ne manje kreativni, izdavači su se pozabavili svojim nosiocima prodaje.

Wyrd Games je spremio i na GenConu prezentovao treću ediciju Malifaux stone skirmiš igre sa minijaturama. Kako kompanija navodi, zainteresovani igrači mogu da se prijave za beta testiranje nove edicije, da bi učestvovali u finalnom zatezanju igre. Osnovna pravila igre nisu mnogo promenjena već se nova edicija pozabavila optimizovanjem mehanikaa koje su zapravo i privukle fanove. Na GenConu su pomenute mehanike zapošljavanje, uslova i tokena a prikazani su i novi gospodari.

Malifaux je igra skirmiš okršaja smeštena u rani dvadeseti vek, kada se pojavio procep ka paralelnoj dimenziji, koji je nastao zbog opadanja magijske snage na Zemlji i pokušaja čarobnjaka da otkriju novi izvor magije. Na mestu tog rituala nastao je procep koji je uništio okolne gradove. Sa druge strane pronađen je grad Malifaux koji iznenašujuće podseća na ovozemaljke gradove ali potpuno napušten. Novi grad i svet se brzo pretvorio u divlji zapad kada su otkriveni soulstoneovi koji su predstavljali potentni izvor magije. Niču rudarski gradovi, sindikati radnika, magijska gilda koja kontroliše procep, plaćenici a bogami i probuđeni stanovnici drugog sveta. Ne moramo više da vam pričamo priču, jasno vam je kuda vodi.

Primećujemo da je u poslednjih nekoliko godina porast interesovanja za skirmiš nivo stone zabave sa minijaturama. Manja investicija i manje farbanja kao i brže spuštanje na sto a samim tim i zabavljanje je dovelo do toga da se kompanije sada bore sa svojim intelektualnim svojinama na nivou vizuelnog šmeka, priča i svetova. Najvažnije je, čini se, da se izdavači relativno skratili proces od kupovine do spuštanja na sto.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.