Boardgames

Dune Frenka Herberta ponovo na stolovima

Gale Force 9 je objavio da sprema seriju društvenih igara i RPGova baziranih na Dini (Dune) i svetu oslikanom u ovom naučnofantastičnom serijalu Frenka Herberta.

Američki izdavač je na svom sajtu objavio da su vlasnici master licence za Dinu, popularnom scifi klasiku. Gale Force 9 će objaviti nekoliko igara sa minijaturama i društvene igre u isto vreme kada se očekuje i premijera novog filma Dina, tačnije 2020. godine. Novi naslovi će biti prva Dina izdanja koja će biti objavljena  od limitirane serije Dune RPGa koji je objavljen 2000. godine.

Gale Force 9 će sarađivati sa drugim izdavačima za ostale proizvode sa ovom temom, preciznije sa Modiphiusom koji će 2019. godine objaviti RPG igru sa ovom temom. Modiphius je poznat po Star Trek Adventures i Fallout: Wasteland Warfare RPG izdanjima.

Kako primećuje Erik Martin (BGG), u vodu su pale špekulacije da će se možda raditi reizdanje originalne društvene igre iz 1979. godine jer u izjavi sa medije stoji da je Gale Force 9 obavezan da radi originalne stone i društvene igre sa ovom licencom. Da li je ovaj izdavač pravi izbor za nosioca ove unosne licence ostaje da se vidi jer dosadašnji rad sa Family Guy i Doctor Who licencama nije doneo ništa spektakularno.

Dina se smatra jednim od najboljih naučnofantastičnih romana ikada napisanih i svoje prvo filmsko izdanje je doživelo 1985. godine u istoimenom filmu koji je režirao Dejvid Linč a producirao Dino de Laurentis. Takođe je 2000. godine objavljena i TV miniserija za SyFy kanal koja je postigla zapaženi uspeh.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.