Boardgames

Nedeljne vesti 10.8. – 17.8.2018

Kapitalizam. Finalna granica. Na Zemlji a i na Deep Space 9 stanici. Za promenu stiže ekonomska igra u Star Trek svetu u izdanju Wizkidsa. Catan gejmotron dobija, prosto neočekivano, ekspanziju za petog i šestog igrača pod imenom Brotherhood of the Watch. CGE je spremio potpuno novi naslov koji cemo videti na ovogodišnjem Essenu i zove se Trapwords. Umešaš malo Codenames sa trenutno popularnom fantazijskom tematikom i eto hita! Mat Likok je samostalno spremio novi naslov pod imenom Forbidden Sky u izdanju Gamewright. Ima tu još svačega u nastavku te bacite se na čitanje kao Ferengi na svemirske kredite.

Franchise

Franchise

FRANCHISE

Oči vas ne varaju, ovo je zaista igra iz Queen Games bez mrkih pogleda na kutiji. U Franchise ćemo moći da ostvarimo san pravljenja sopstvenog biznisa. Smeštena u Ameriku sredinom 60-ih godina prošlog veka, igra će nas postaviti u uloge vlasnika restorana, kafića ili rent-a-car servisa do pokušavamo da proširimo biznis i napravimo najveću imperiju na tabli. Ovo je osvežena verzija igre Medieval Merchant iz 1998. godine (izdanje Rio Grande Games), a izlazi na Essen Spiel sajmu ovog oktobra.

Quoridor Junior

Quoridor Junior

Apstraktna strateška igra će dobiti šarenije izdanje namenjeno najmlađima i svima koji su deca u duši. Quoridor Junior će igrače postaviti u uloge životinjica koje pokušavaju da prođu do druge strane table, pomerajući svoje figurice ili zidove na tabli. Ova simpatična mozgalica izlazi u oktobru u izdanju Gigamic.

Star Trek: Galactic Enterprises

Star Trek: Galactic Enterprises

Wizkids je odlučio da ide hrabro tamo gde niko još nije išao i najavio kartašku igru Star Trek: Galactic Enterprises za tri do osam ”mufljuza”. Igrači će biti u ulogama Ferengija, svemirskih švercera na stanici Deep Space 9, koji će pokušavati da sklope što bolji posao i monopolizuju svoju robu, po kojoj god ceni. Ova igra i dilovi koje ćete praviti u njoj verovatno lako ruše prijateljstva, a u prodaji je od ovog meseca.

A Game of Thrones: Catan: Brotherhood of the Watch

A Game of Thrones: Catan: Brotherhood of the Watch

Kada smo već na temi licenciranih igara, Fantasy Flight Games je najavio prvu ekspanziju za Game of Thrones Catan. Povratak u Westeros, dok čekamo finale Gejmotrona, donosi komponente za petog i šestog igrača, ali i nove mehanike. Uvedena je specijalna faza gradnje posle svakog poteza koja omogućava ostalim igračima da izgrade dodatne građevine, mamuti se pridružuju snagama na zidu, a tu su i nove karte saveznike među kojima je i Džon Snou. Ekspanzija je u pretprodaji, a trebalo bi uskoro da stigne na police prodavnica.

Trapwords

Trapwords

Czech Games Edition ove jeseni donosi još jednu party igru sa rečima, inspirisanu njihovim hitom Codenames. I u Trapwords će se igrači deliti u dva tima, nakon čega će kapiteni pokušavati da objasne svoju zadatu reč saigračima. Međutim, protivnički tim je spremio reči-zamke koje protivnici ne smeju da iskoriste (i naravno, ne znaju ih), tako da se ovo vrlo brzo pretvara u igru pogađanja i čitanja protivnika. Igra dolazi sa kompletom ”običnih” i fantazijskih reči, a izlazi na Essen Spiel sajmu u oktobru.

Forbidden Sky

Forbidden Sky

Posle preživljavanja u na ostrvu i u pustinji, vreme je da se vinemo u nebo. Met Likok je najavio treću igru u svom Forbidden serijalu kooperativnih igara, Forbidden Sky. Ovoga puta, zadatak će biti lansiranje rakete povezivanjem potrebnih kaplova pre nego što vas oluja oduva sa platformi ili sprži sve uređaje. Igrači će morati da dobor planiraju svaki potez, čak i da izgrade pravo električno kolo, a igra izlazi krajem septembra u izdanju Gamewright.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.