Boardgames

Vaša kutija igre Discover: Lands Unknown je jedinstvena

Da li ste nekada želeli da vaš primerak neke društvene igre bude BAŠ vaš? Da nema nijednog primerka koji je identičan?

Prvo, verovatno ste malko previše posesivni, a drugo – upravo tako nešto je najavio Fantasy Flight Games. Posle kartaške igre Keyforge, sa neograničenim brojem jedinstvenih špilova, FFG je predstavio još jednu unikatnu igru, ali ovoga puta u znatno većoj kutiji.

Discover: Lands Unknown je nova igra Korija Koniečke (Eldritch Horror, Mansions of Madness), koja je u biti kooperativno-kompetitivna simulacija preživljavanja u divljini na različitim krajevima sveta. Pred igračima će biti čitava priča, podeljena u scenarije, a kao i video igre iz ovog žanra zahtevaće da preživite susrete sa divljinom, glad i žeđ, ali i sređujete međuljudske odnose. Međutim, svaki primerak igre će se malo razlikovati od svih ostalih koji se nađu u prodaji. Pravila su uvek identična, ali scenariji, likovi, čak i pločice sa terenom će uvek biti drugačije i time će praviti obrnuto iskustvo od legacy igara – svako će početi sa drugačijim sadržajem kutije.

Koncept je svakako neobičan i nismo sigurni koliko je ovo dobro za tržište gde cene društvenih igara rastu, a novim igračima nije jasno zašto kutija kartona košta više od video igre. Ipak u pitanju nije samo špil, već znatno veći broj ”sitnih delova” koji mogu da pruže drastično drugačije iskustvo. Da li će i koliko dobro ovaj koncept funkcionisati saznaćemo u poslednjem kvartalu tekuće godine kada Discover: Lands Unknown stigne u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.