Boardgames

Fantasy Flight Games predstavio novu igru Ričarda Garfilda

Na Fantasy Flight Games In Flight konferenciji za medije na GenCon sajmu, izdavač je prezentovao novo ostvarenje legendarnog dizajnera Ričarda Garfilda.

Poznati dizajner je u saradnji sa Fantasy Flight Games kreirao novu deck-building igru, Keyforge: Call of Archons. Garfild navodi da je u ovoj igri svaki špil potpuno jedinstveni miks karata. Ovaj novi sistem, naravno, mora imati i novi akronim, te će se za ovaj tip igara koristiti UDG iliti Unique Deck Game. Igrači će biti u mogućnosti da kupe Starter Set koji će sadržati dva trening deka koji će ih uputiti i familijarizovati sa mehanikama igre. Nakon toga sledi kupovina kompletanog, jedinstvenog špila koji će se spojiti sa njihovim trening špilom i biti spreman za prave okršaje sa drugim igračima. Nema kupovine nikakvih bustera. Kako predstavnici FFGa navode, svaki špil je na ovaj način mehanički jedinstven i pruža jedinstven doživljaj tokom igranja. Samo od karata iz prvog seta biće moguće napraviti preko 104,000,000,000,000,000,000,000,000 špilova.

KeyForge: Call of the Archons Starter Set

KeyForge: Call of the Archons Starter Set

Keyforge: Call of the Archons je smeštena u univerzum Crucible, koji je veštačka tvorevina gde je sve moguće. Igrači su u ulozi moćnih Arkona koji se utrkuju da otključaju skrivene sefove i grobnice na raznim svetovima. Arkoni se bore između sebe sa špilovima konstruisanim od planeta i civilizacija koje egzistiraju u Crucible univerzumu. Koristeći Æmber, Arkoni se trude ta stvore 3 ključa koji će otključati vrata ka pobedi i sefu punom plazma keksa.

This slideshow requires JavaScript.

Arkoni dolaze iz sedam velikih familija, od kojih su špilovi i sačinjeni. To su Brobnar, Logos, Shadows, Sanctum, Mars, Dis i Untamed. Kako bi ste pratili vaš Arkon špil i da bi ste ispratili kako se isti uklapa sa ostalim špilovima zajednice igrača, FFG planira i propratnu aplikaciju i interaktivni vebsajt.

Pravila za novu Garfildovu kreaciju se već nalaze na Fantasy Flight Games sajtu, tako da možete da pronjuškate o čemu se tu radi. Igra je dizajnirana za dva igrača a mečevi će trajati oko 45 minuta. U prodaji se očekuje u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.