Boardgames

Nedeljne vesti 8.6. – 15.6.2018

Da nas oraspoloži ove kišovite nedelje pobrinuo se Z-Man Games koji je najavio reizdanje popularne a nedostupne kartične igre Condottiere. Gil Hova je najavio “britanski” dodatak za simulaciju televizije The Networks. Nova Dungeons & Dragons društvena igra kuca na vrata Waterdeepa a tu su još i The Island of Doctor Lucky, Seal Team Flix kao i Sword & Sorcery: Darkness Falls. Uživajte!

Condottiere

Condottiere

Z-Man Games je najavio izlazak nove edicije Condottiere, klasika koji je vec dugo van opticaja i veoma teško se nalazi. Premijerno objavljena od strane Eurogamea 1995. godine doživela je osveženje u Americi 2007. godine kada je Fantasy Flight Games objavio reizdanje. Sve ove godine Condottiere je popularan i kod igrača koji vole strategiju kao i kod ljubitelja kartičnih igara i blefova. Nova verzija u izdanju Z-Man Games će imati nove ilustracije za koje je zadužen Tomaš Jedrušček, isti gospodin koji je radio i na FFG verziji igre. U novoj kutiji bice i nova, veća tabla kao i dva seta pravila. Tu će biti originalna pravila iz 1995. godine kao i pravila iz FFG verzije igre. Dodatak su i nova pravila za dva igrača.  Očekivani izlazak Igre je u drugoj polovini 2018.godine.

Vault of the Dragon

Vault of the Dragon

Gale Force Nine je otkrio novu Dungeons & Dragons društvenu igru koja je povezana i ide rame uz rame sa novim naratorskim izdanjima za RPG igru. U Vault of Dragons igrači su u ulozi gildi i fakcija iz Waterdeepa, koje tragom tračeva o skrivenom blagu ispod grada kreću u akciju. Sukobi sa ostalim gildama, gradskom gardom kao i tumaranje tunelima su naravno sastavni deo igre, koja se očekuje u prodavnicama krajem avgusta.

Sword & Sorcery: Darkness Falls

Sword & Sorcery: Darkness Falls

Tama uskoro pada na svet mača i magije, jer je Ares Games najavio novu ekspanziju za svoju igru Sword & Sorcery: Immortal Souls. Darkness Falls ekspanzija će sagu dovesti do finala, dok se tama spušta na sve zemlje i heroje opsedaju nemrtva stvorenja. Ova kampanja je zato za likove najviših nivoa, a donosi novu knjigu sa pričom, knjigu tajni, ali i veliki broj novih figura i elemenata mape. Darkness Falls izlazi u avgustu.

The Island of Doctor Lucky

The Island of Doctor Lucky

Kill Doctor Lucky, komična obrnuta verzija igre Cluedo u kojoj svi jure naslovnog lika da ga ucmekaju, dobija nastavak. The Island of Doctor Lucky će do 8 igrača postaviti u uloge lovaca na glavu ne toliko srećnog doktora. Jurnjava preko tropskog ostrva je još opasnija od originalne igre, pa ćete naletati na zamke, ali i neprijatne karakondžule. Cheapass Games će objaviti igru 15. avgusta.

The Networks: Telly Times

The Networks: Telly Times

Urnebesna simulacija vođenja televizije, The Networks, ove godine dobija još jednu ekspanziju pored Executives. Formal Ferret Games je najavio The Networks: Telly Time, mini ekspanziju koja će wannabe menadžerima TV stanica doneti još opcija – kvizove, dečije emisije i talk show emisije, svaku sa specifičnim bonusima i mini pravilima, a sve to spakovano u minijaturnu kutiju. Telly Times ekspanzija izlazi u septembru.

Seal Team Flix

Seal Team Flix

Kao što mesec ne može da prođe bez ”dežurnih krivaca” na Kickstarteru, tako su nezaobilazne i najave iz WizKids. Ovoga puta spremaju, paz’te sad, kooperativnu ili solo taktičku igru veštine u kojoj se borite protiv eko-terorista Gaia’s Hope. Uf. Igra će dolaziti sa nelinearnom kampanjom od 8 misija, ali i 17 zasebnih misija, dok iz WizKids navode da će dexterity faktor naglašavati potrebu za brzinom i spretnošću. Seal Team Six izlazi u julu ove godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.