Articles

Predviđen rast globalnog tržišta društvenih igara

Kompanija za istraživanje tržišta Technavio je predvidela da će globalno tržište društvenih igara imati godišnju stopu rasta od skoro 23% u periodu od 2018 do 2022. godine. Momentum rasta tržišta će biti usporen iz godine u godinu zbog laganog pada godišnjeg profita.

Ubrzani rast aplikacija baziranih na društvenim igrama je ključni trend za koji se očekuje da najviše utiče na tržište. Ideja za razvijanje ovakvih aplikacija je nastala iz okruženja gde se sve više koriste pametni telefoni i tableti. Iako igranje društvene igre na ovim uređajima neće imati isti efekat kao doživljaj igranja za stolom, ovakav način igranja će postati opcija za igranje umesto kompletne zamene. Koristeći nove digitalne tehnologije, mnogi dizajneri društvenih igara razvijaju igre koje uključuju i mobilne aplikacije koje su integralni deo njihove igre. Očekuje se da integracija fizičke igre sa mobilnom aplikacijom premosti jaz između fizičkog i digitalnog sveta društvenih igara.

Analitičari označavaju osvežavanje i reizdavanje klasičnih naslova kao ključni faktor koji doprinosi rastu ovog tržišta. Skoro svaka demografska grupa je izložena društvenim igrama. Tokom godina igre su evoluirale sa novim idejama. Licenciranje popularnih Dizni karaktera i ostalih intelektualnih svojina privlači nove generacije igrača. Ljubitelje serije Game of Thrones je za sto privukla istoimena igra a starine poput Monopola i Skrebla su redovno osvežavaju da bi pratile tržišne trendove.

Globalnim tržištem društvenih igara trenutno vladaju stone društvene igre koje drže oko 63% tržišta. Međutim, do 2022. godine, očekuje se pad za više od 3% dok će segment igara sa kartama i kockicama doživeti porast od 4% udela u tržištu. U 2017. godini Evropa, Bliski Istok i Afrika (EMEA) je držala preko 51% udela u svetskom tržištu društvenih igara, praćena Amerikom i azijsko-pacifičkom regijom (APAC). Rastom popularnosti društvenih igara očekuje se i rast od 2% na APAC tržištu, u predviđenom roku.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.