Boardgames

Nove društvene igre 29. 11. 2019: Na skali od jedan do dinosaurusa

Za nama ostaje novembar, pun Essen Spiel premijera i jakih Kickstarter kampanja. Ništa slabiji neće biti ni sledeći mesec. Zato, za kraj ovog pričamo vam o The Way of the Bear, Godtear, Freshwater Fly i Fairy Trails. Na skali od jedan do T-Rexa to je baš mnogo noviteta.

Fairy Trails

Fairy Trails

Kadanski izdavač Paper Plane Games će objaviti novu Rozenbergovu igru pod imenom Fairy Tails. U ovoj igri za dva igrača, jedan igrač predstavlja vilenjake a drugi gnomove. Svako želi da pre svog protivnika kompletira tople domove za svoju ekipu. Ovo je igra draftovanja. ređanja pločica i pravljenja staza. Ovaj naslov je najavljen da stiže u prodavnice tokom marta 2020. godine.

Godtear

Godtear

Nakon uspešne Kickstarter kampanje, nova igra iz Steamforged Games je spremna za izlazak. Godtear je igra za dva igrača, koji će svoje armije ukrstiti na stolu, u borbi za naslovne fragmente božanske moći. Zamišljena kao igra koju raspakujete i odmah postavite za sto (armije nisu ofarbane ali jesu u različitim bojama) jer nema potrebe za sastavljanjem, još jedna je iz novog talasa skirmish igara namenjenih brzoj zabavi. Od 6. decembra, u slobodnoj prodaji će se naći dva osnovna seta i četiri ekspanzije sa novim armijama.

The Way of the Bear (ESSEN Spiel 2019)

The Way of the Bear (ESSEN Spiel 2019)

Zima stiže uskoro i vreme je da se mede zavuku u pećinu, osim ako su vođe klanova. The Way of the Bear, poznata i kao Wangdo, igra je koja je od ovog meseca dostupna u izdanju Rio Grande Games. Dva do četiri igrača će voditi medvede po tabli, graditi hranove i statue i pokušati da time osvoje simpatije jednog od mističnih klanova. Igru je ilustrovao Vinsent Dutre, jedan od naših omiljenih ilustratora, tako da izgleda odlično. A ima i gomilu plastični medvedića u kutiji 🙂

Freshwater Fly (ESSEN Spiel 2019)

Freshwater Fly (ESSEN Spiel 2019)

U prodavnice je stigao Freshwater Fly koji je premijerno prikazan na Essen Spiel 2019 sajmu. Ova igra, u izdanju Bellwether Games, nas opušta i vodi na pecanje. Naoružani štapom, mašinicom i mamcima igrači će se uputiti ka planinskom potoku koji je prepun ribe. Ovo je igra draftovanja kockica sa simulacijom mašinice na štapu. Cilj je uhvatiti što više različite ribe i biti potpuno smiren. Ovo je igra za 1 do 4 igrač i traje do 90 minuta.

 

On a Scale of One to T-Rex

On a Scale of One to T-Rex

Breaking Games, u saradnji za dizajnerom hit igre The Mind i kreatorima Exploding Kittens, najavili su urnebesnu igru pantomime One a scale of one to T-Rex. Pored potpuno otkačenog naziva, igra postavlja fizičke izazove sa kvakom da svaki ima tajni “nivo intenziteta” od 1 do 10. A svi za stolom glume nešto. Pobeđujete ako otkrijete ko još za stolom ima isti broj kao i vi. Ova zezalica za veliko društvo izlazi u januaru 2020. godine.

Shadows Over Macao

Shadows Over Macao

Spustile su se senke nad Makaom. Glavešine rivalskih triadskih bandi se bore za prevlast u ovom gradu. Skupljaju reket, regrutuju špijune, kupuju lokale i šire svoj uticaj. Ovo je ukratko tema nove igre Ankama Studios, Shadows of Macao. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 30 minuta. U prodavnicama se očekuje u prvom kvartalu 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.