Games

Ticket to Ride: First Journey stigao na PC i telefone

Još jedna od Ticket to Ride igara stigla je na digitalne platforme, ali ovoga puta je u pitanju naslov za najmlađe koji je, u saradnji između Asmodee Digital i Payoff Technologies, dostupan na PC-u i Android i iOS uređajima.

Ticket to Ride: First Journey je među najnovijim izdanjima iz bogatog opusa Alana Mura, dizajnera originalne Ticket to Ride društvene igre i njenih ekspanzija i brojnih varijacija. U ovoj dečijoj verziji igre, koja se prošle godine pojavila u fizičkom izdanju a od ove nedelje i digitalnom, četiri mlade mašinovođe i njihovi roditelji grade železnicu po Americi i Evropi manje-više po istim pravilima kao u ”velikoj” igri. Igra donosi nešto manji izazov sa kraćim rutama, a nema ni gubljenja poena ukoliko igrač na kraju nije spojio sve rute – umesto toga, pobeđuje igrač koji prvi završi 6 ruta.

Digitalno izdanje igre je izuzetno privlačno, veselih boja i krcato zvukovima koji će evocirati lokacije koje igrači posećuju po mapama. Naravno, tu je i edukativni momenat učenja geografije kroz igranje. Osim što će vaš podmladak naučiti gde se nalaze svetske prestonice, može da sazna i po kojim znamenitostima su poznate jer će igranjem osvajati markice u svojoj kolekciji. Igru je moguće igrati u 4 igrača na istom uređaju, kao i solo protiv kompjutera.

Ticket to Ride: First Journey možete nabaviti za simboličnih 5 evra na Steamu, odnosno 2 dolara na Google Play i iTunes.

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.