News

Nove RPG igre 28.5.2019: Hoćeš prsten Frodo?

Cubicle 7 rapidno okuplja velike licence. Sada se pod istim krovom nalaze svi Warhammer, Age of Sigmar i Warhammer 40.000 RPGovi kao i novo izdanje Lord of the Rings – One Ring RPGa. Modiphius Entertainment najavio novi noar superherojski RPG, City of Mist. Više o ovim igrama čitajte u nastavku.

Modiphius Entertainment je najavio skori izlazak novog RPGa pod imenom City of Mist. Igrači će biti u ulogama tvrdih, noar, superheroja i mračnom metropolisu prepunom kriminala i mafijaških organizacija. Kako izdavač kaže, RPG je inspirisan mračnim grafičkim novelama i televizijskim serijama kao što su Daredevil i Džesika Džons. Novi “tag” sistem će omogućiti igračima da kreiraju svog karaktera baš onako kako su ga zamislili uz pomoć deskriptivnih tagova. Izbori igrača tokom naracije se pretežno pokretani pomoću osam osnovnih “poteza” koji donose različite dramatične rezultate u zavisnosti od karaktera i rola na kockici. Ako vam se ovo dopada City of Mist Starter set je već dostupan na sajtu i potpuno je besplatan.

Cubicle 7 će poslati igrače nazad u Srednju Zemlju sa novim, drugim izdanjem njihovog licenciranog Lord of the Rings RPGa – The One Ring Roleplaying Game.  Originalno izdanje izdanje koje je objavljeno 2011. godine, je smešteno u vreme kada je Bilbo Bagins sa patuljcima tumarao do Samotne Planine. Drugo izdanje RPGa je smešteno 25 godina posle smrti Smauga i smešta igrače u prvi plan događaja koji će voditi do Rata za Prsten.

Planirana izdanja uključuju osnovnu knjigu, Core Book, od 352 strana, sa novim mapama, ilustracijama i pravilima, zatim Starter Set sa avanturom The Misty Mountains, brza pravila, generisanim karakterima i setom kockica. Tu je još i Loremaster Screen sa starterima za 32 avanture, Fell Foes knjiga monstruma, suplement za Minas Tirith i avanture Errantries of the King i dugo očekivana Moria – The Long Dark.

Neuobičajeno za RPG izdavače, Cubicle 7 je najavio da će sav materijal prvog izdanja biti koristan sa novim pravilima sa malim modifikacijama. Kompanija planira da proizvode za drugo izdanje počne da objavljuje u četvrtom kvartalu 2019. godine i početkom iduće.

Posle najave da stiže Age of Sigmar RPG u izdanju Cubicle 7, kompanija je objavila i ime istog – Soulbound. Objavljena su informacije o Starter Setu i prateće ilustracije. Starter Set će imati dve knjige: Adventure Book i City Guide koji upisuju novo carstvo Aqshy i grad. U ovom setu će se naći i generisani karakteri, referentno štivo, prateće mape i druga pomagala za brzo započinjanje avantura u ovom Games Workshop svetu. Planirano objavljivanje novih izdanja je pomereno sa kraja 2019 na proleće 2020. godine.

Cubicle 7, ponovo, je najavio da je osigurao licencu za rad na Warhammer 40.000 RPGu. Kompanija je u objavi najavila da će krenuti sa novim štampanjem revidirane Wraith & Glory Core Rulebook. U saradnji sa Ulisses kompanijom, koja drži prava za nemački jezik, planira se neprimetan prelazak na nova izdanja, kada će Cubicle 7 postati zvanični i jedini vlasnik licence za ovaj RPG. Tačan datum izlaska novih izdanja nije poznat.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.