Articles

Papir-Štampač-Makaze: Roll Player, Seasons of Rice, Under Falling Skies

Ovaj put smo odlučili da malo prekršimo pravilo postavljanja samo onih igara koje su lakše za pravljenje i predstavimo vam jedan veliki hit, a pored toga još dve malene igre koje će vam doneti sate zabave u paru i solo.

Roll Player

Roll Player

Oko Roll Player se već neko vreme diže velika prašina. Popularna igra Thunderworks Games,  sa gomilom kockica, je već dobila jednu veliku ekspanziju, sprema se i još jedna, pa smo proverili kakva je njena premium print and play varijanta, ujedno i najveći projekat koji smo do sada prikazali u PŠM rubrici.

52 strane materijala koje ćete pripremiti, pored 73 raznobojne kockice, kriju zabavnu i brzu igru građenja RPG likova. Svojevrsna tombola koja se odvija pred vama će zahtevati da birate kockice određenih boja, ali i vrednosti, te ih slažete na tablu ispunjavajući uvek različite uslove za pobedu.

Fajlovi se mogu nabaviti kroz PNP Arcade za oko 1300 dinara i otprilike će vam još toliko biti potrebno dodatnog troška ako ne štampate u kućnoj radinosti. Veliko hvala Damjanu iz Dažbog Games koji nam je ustupio svoj primerak za igranje i fotkanje.

bg_seasonsofrice_01.JPG

Seasons of Rice

Seasons of Rice

Pobednik prošlogodišnje GenCant (ne)konvencije i još jedan član fantastične ButtonShy porodice je Seasons of Rice. Ova igra za dva igrača nas stavlja u uloge kambodžanskih farmera i kroz dva kruga draftovanja kartica zahteva da napravimo najbolje poljoprivredno gazdinstvo.

18 dvostranih karata na jednoj strani prikazuju delove farmi dok na drugoj imaju različite dodatne načine dobijanja poena, pa s obzirom da se tokom partije koriste tek dve (po jedna za svakog igrača), igra nudi i poprilično veliku varijabilnost.

PDF fajlove možete besplatno skinuti na BGG stranici.

bg_underfallingskies_01.JPG

Under Falling Skies

Under Falling Skies

O dizajneru Tomasu Uhliru smo već pisali kada smo pominjali First Snow. On nas je ponovo prijatno iznenadio i u 9 karata spakovao još jednu genijalnu igru, ali ovaj put samo za solo uživanje.

Igrači će u stilu space invadersa braniti grad od opasnih vanzemaljaca i koristiti kockice kojima će odigravati akcije, ali i pomerati zlikovce. Igra je puna zanimljivih odluka i mehanizama, pa će štampanje jednog dvostranog lista biti mala cena za sate zabave koje može da pruži.

Igru možete preuzeti na BGG stranici.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.