Articles

Krunisani su najbolji Catan igrači Evrope

S leva na desno: Selma Dorrenstein (Holandija), Martin Gaze (Norveška), Evaldas Rutkauskas (Litvanija), Miltun Nikolić (Srbija)

Protekli vikend prošao je u znaku Catan European Championship 2017, najvećeg okršaja igrača Settlers of Catan na starom kontinentu. Ne samo to, Srbija je hrabro bila među finalistima!

Sunčana Barselona bila je domaćin ovogodišnjeg izdanja Catan šampionata koji se održava svake druge godine. Više od trideset učesnika iz svih krajeva Evrope došlo je putem kvalifikacija na ovaj događaj kako bi pokazali da najbolje u Evropi grade puteve, razmenjuju cigle za ovce i rolaju osmice. Ove godine, boje Srbije je branio Milutin Nikolić koji je postigao i do sada najbolji uspeh naše zemlje na Catan šampionatima.

Milutin je tako nadigrao Španca, Nemca i Austrijanca i došao do finala šampionata gde su ga čekali igrači iz Norveške, Litvanije i Holandije. Posle jednočasovne partije i velikog preokreta, kao novi evropski šampion izašao je Litvanac Evaldas Rutkauskas. Svo četvoro finalista je, pored trofeja i večne slave naravno, osvojilo i po primerak Game of Thrones Catan. Redakcija sajta Pitchwise šalje čestitke Milutinu i nadamo se da ćemo ga sledeće godine videti na World Championship.

Snimak finalnog meča pogledajte u nastavku:

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.