Boardgames

Nedeljne vesti 31.06. – 7.07. 2017.

Prošle nedelje smo pričali o vrelini i vrućim vestima, a ta vrelina (Majamija) se nastavlja i ove nedelje sa vestima koje nisu brojne, ali nesumnjivo će obradovati mnoge gejmere. Sprema li se to Resident Evil igra na tabli, šta se dešava u Westerosu i ko su vremenski baroni pročitajte u nastavku…

Trash Panda Metropolis – ne, uopšte nije Resident Evil

Izgleda da nam se sprema Resident Evil društvena igra. Steamforged Games, autori izuzeto uspešne Dark Souls društvene igre, najavili su da će na ovogodišnjem Gen Conu prikazati novu igru radnog naziva Trash Panda Metropolis. Naravno, referenca je više nego očigledna na Raccoon City, fiktivni grad iz Resident Evil igara u kome je korporacija Umbrella (ne ovi domaći što prave elektronske cigarete, mada…) pustila virus koji je zombifikovao ljude. Ostaje nam da čekamo 17. avgust i 50. Gen Con za više informacija.

A Game of Thrones Catan: Brotherhood of the Watch

U Westerosu ima vrana sa tri oka, a ovog meseca će početi sedma sezona Igre Prestola. Povodom toga, Fantasy Flight Games je najavio novu igru – Game of Thrones Catan: Brotherhood of the Watch. Dobri stari Settlers of Catan prestaje da bude relativno miroljubivo ostrvce i biće preseljen u ledom okovani Westeros, dok će igrači skupljati poznate resurse u ulozi Noćne straže. Sa svih strana vrebaju opasnosti, a igračima će u ispomoć doći heroji iz knjiga koje će birati po redosledu igranja. Game of Thrones Catan se u prodavnicama očekuje krajem godine.

Axis & Allies Anniversary Edition

Avalon Hill je najavio novo izdanje klasika iz 2008. Axis & Allies Anniversary Edition je najveća društvena igra koju je Avalon Hill ikada napravio i drastično je proširenje originalne igre iz 1981. godine sa čak 650 komponenata. Igra koju je dizajnirao Leri Heris će u ovom reprintu imati osvežena pravila i još jednu naciju (Italiju), očekuje se u prodavnicama u septembru, a ako odlučite da je nabavite, malo upozorenje – za jednu partiju je potrebno barem 6 sati.

Time Barons

Wizkids je za oktobar tekuće godine najavio novo izdanje Time Barons, igre za 2 igrača koju su dizajnirali Derek Ju i Džon Peri. Originalno izdata 2014. od strane Quibble Games, Time Barons šalje igrače na put kroz četiri istorijska perioda kroz koja će skupljati armiju kako bi nadjačali jedan drugog. Izdanje igre na kome radi Wizkids će doći sa 50 novih karata, osveženim crtežom i podržavaće igranje do četiri igrača.

Valerian: The Alpha Missions

O adaptaciji novog filma Luka Besona, Valerian, pisali smo pre nekoliko meseci, a sada je Ultra Pro objavio nove informacije o igri. Valerian: The Alpha Missions je brza igrača za 2 do 4 igrača smeštena u Grad hiljadu planeta iz već pomenutog filma. U pitanju je trka protiv vremena tokom koje će svaki igrač pokušavati da izvrši svoju misiju dok mu neprijateljske snage ulaze u trag. Igru je dizajnirao Rajan Miler, biće prikazana na sledećeg meseca na Gen Con sajmu, a u prodaji će se naći u septembru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.