Boardgames

Nedeljne vesti 21. 04. – 28. 04. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Fantasy Flight Games, Z-Man Games i Catalyst Game Labs su se oglasili sa zanimljivim novitetima. UltraPro Entertainment je ugrabio licencu za Valerian društvenu igru. Evo svih detalja:

Blood Bound

Fantasy Flight Games je najavio da će na jesen objaviti novu verziju njihove vampirske igre za 6-12 igrača. Blood Bound. Ova igra je prvi put objavljena 2013. godine i predstavlja konflikt dve tajne vampirske grupe koje pokušavaju da se međusobno eliminišu. Igra je nominovana za Kennerspiel des Jahres 2014. godine i pokazala se kao vrlo popularna kod publike. Nova verzija igre ne menja ni jedan aspekt igre, već se fokusira na ilustracije, dizajn i pakovanje.

Dragonfire

Catalyst Game Labs je u saradnji sa Wizards of the Coast počeo proizvodnju kooperativne igre Dragonfire. Bazirana na Dungeons & Dragons roleplaying igri, Dragonfire je zamišljen za 3-6 igrača koji grade svoje karaktere pomoću špilova karata. Mehanike ove nove igre su preuzete iz drugog proizvoda Catalyst Game Labs, tačnije iz Shadowrun: Crossfire. Osvnovna kutija će povesti igrače u avanture po poznatoj regiji, toliko puta arčenoj, Sword Coast u Forgotten Realmsu.

Chemistry Fluxx

Looney Labs je najavio novu verziju njihove igre Fluxx. Nova verzija za temu ima hemiju i zvace se Chemistry Fluxx. Uz pomoć atoma i laboratorijske opreme 2-6 igrača će pokušavati da dostigne zadati cilj i ostvare pobedu. Chemistry Fluxx će stići u prodavnice 25. maja.

Halloween

Quined Games je najavio svoju prvu igru u 2017. godini, a 20. igru u njihovo Masterpiece seriji – Halloween. U ovoj igri, 2-4 igrača preuzimaju uloge demonskih lordova koji se bore za kontrolu grada toko Noći Veštica. Ovu taktičku euro igru je dizajnirao Angelo di Majo. Kickstarter kampanja za ovu igru se očekuje tokom leta 2017. godine.

Valletta

Z-Man Games je najavio izlazak nove igre Valletta. Pomoću kontrole resursa i građenjem špila karata i naravno smeštanjem radnika, 2-4 igrača se nadmeće u strateškom planiranju izgradnje mediteranskog grada Valete na Malti.

Valerian

UltraPro Entertainment je najavio igru baziranu na novom filmu Lika Besona, Valerian and the City of a Thousand Planets. Valerian: The Alpha Missions je kooperativna avanturistička društvena igra u kojoj igrači istražuju skrivene delove Alpha metropolisa. Izlazak igre je naštelovan da bude u isto vreme kada i premijera filma.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.