News

Cubicle 7 priprema Warhammer Age of Sigmar RPG

Cubicle 7 je otkrio detalje i naslovnu stranu o njihovom sledecem RPG naslovu – Age of Sigmar Roleplaying Game.

Age of Sigmar je linija minijatura i dodatnih proizvoda kompanije Games Workshop koja je lansirana 2015. godine i zamenila Warhammer Fantasy Battles. Usledilo je i drugo izdanje 2018. godine, Soulfire, koja je uvela dodatke i promene u postojeci sistem.

Cubicle 7 je 2017. godine dobio licencu da kreira RPG igru baziranu na ovoj intelektualnoj svojini britanskog giganta. Pre nekoliko dana dobili smo i prve informacije o Age of Sigmar RPG. Ilustraciju za naslovnu stranu Age of Sigmar RPGa je kreirao Johan Griner koji je do sada radio na mnogim proizvodima iz ove Games Workshop linije proizvoda. Na njoj su prikazani heroji koji se bore protiv nemrtvih legija Nagaša i snaga Haosa. Među prikazanima su i Knight-Questor, Excelsior Warpriest, Ishrann Tidecaster, Endrinrigger i Kurnoth Hunter. Svi predstavljeni heroji su igrivi arhitipovi u ovom RPGu.

U ovoj igri, igrači su u ulozi heroja Sveta Smrtnika koji pokušavaju da se odupru silama Haosa, Smrti i Destrukcije. Karakteri se kreiraju preko arhitipova, koji ukljucuju rasu, atribute, osnovne veštine, talente, uticaje fakcija i početnu opremu. U knjizi se nalaze i pravila za kreiranje karaktera bez arhitipa a buduće publikacije će proširiti igračeve opcije za kreiranje karaktera na druge heroje koji su van Snaga Reda.

Age of Sigmar RPG koristi D6 kockice. Igrači stvaraju svoju gomilicu kockica dodajući atribute i veštine, a istoj će pripomoći i talenti. Prosečan rol će biti oko dve – tri kockice, dok su ekstremni rolovi do deset kockica.

Svet Smrtnika, u kome se odvija ovaj RPG, je detaljno prikazan u prvom izdanju a jedno poglavlje je odvojeno i za Svet Vatre. Tačan datum izlaska Age of Sigmar RPG još uvek nije poznat ali se očekuje tokom godine. Izdavač je krajem prošle godine objavio i novo, četvrto izdanje popularnog Warhammer RPGa.

Categories: News, RPG

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.