Kickstarter

Critical Role animirani specijal za jedan dan sakupio 4 miliona dolara od fanova

Critical Role sprema animirani specijal i pri tom obara sve rekorde.

Dungeons & Dragons supergrupa Critical Role je najavila i 4. marta započela Kickstarter kampanju za produkciju tridesetominutnog animiranog specijala u kome će se naći karakteri iz prve Vox Machina kampanje. Popularna veb serija je okupila grupu glumaca koji igraju Dungeons & Dragons i predstavlja jedan od katalizatora ponovnog rasta popularnosti RPG-a i njegovog konačnog utapanja u mejnstrim.

Iako je za kompletiranje kampanje bilo potrebno 750.000 dolara, fanovi serije (poznatiji pod imenom “Critters”) su donirali 2 miliona dolara za manje od 4 sata, a u trenutku pisanja ove vesti skoro 4 miliona dolara za manje od 24 sata. Ovaj neverovatan tempo je je smestio Critical Role: The Legend of Vox kampanju u sam vrh najbrže kompletiranih kampanja u Kickstarter istoriji. Takođe, ova kampanja je najbrže isfinansirani TV/filmski program koji je probio granicu od milion dolara, pretičući film Veronica Mars koji je finansiran pre nekoliko godina.

Critical Role: The Legend of Vox Machina Animated Special -- Kicktraq MiniZanimljivo je da donacije i dalje pristižu i to neverovatnom brzinom. Svi stretch goalovi će biti ispunjeni mnogo pre kraja kampanje, sredinom aprila. Ako budu ispunjeni, a nema razloga da ne budu, ovaj animirani specijal će produžiti svoje trajanje na 88 minuta.

Iako su se avanture Vox Machina završile 2017. godine, čini se da Critical Role ima još planova za ovu grupu karaktera. Pored kanonske one shot avanture smeštene pre početka kampanje 2015. godine, ekipa sprema još nekoliko ovakvih jednoepizodnih avantura.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.