News

Nove RPG igre 4. 02. 2020: Stigao Robotech i starter za Vampire: The Masquerade

Šta imamo u RPG vestima ove nedelje? Brze, eksplozivne D&D avanture. I to 60 komada. Imamo i starter set za Vampire: The Masquarade. A tu su i dva RPGa bazirana na čuvenoj Robotech franšizi. Uživajte!

One Page Adventures

One Page Adventures

One Page Adventures

Stiže vam ekipa na nedeljnu D&D seansu? Bili ste lenji da bilo šta spremite? Ne brinite, redditor Tyler “Drasha” Monahan je spremio knjižicu od 60 jednostranih avanturica koje možete da ubacite u bilo koju tekuću kampanju. Ovo su brze, efektne, akcione avanture koje nemaju baš mnogo zapleta i pozadinske priče, ali su zato pune šopanja. Svaka od njih traje oko 2-3 sata, zavisno od grupe igrača. Knjiga pod nazivom One Page Adventures je namenjena igračim Dungeons & Dragons i potpuno je besplatna.

Vampire: The Masquerade – New Blood Starter Pack

Vampire: The Masquerade - New Blood Starter Pack

Vampire: The Masquerade – New Blood Starter Pack

Modiphius je spremio pomoć mladim vampirima koji ne mogu da se snađu u urbanom haosu današnjice. Kako izdavač navodi Vampire: The Masquerade – New Blood Starter Pack je print & play PDF izdanje koje će lagano uvesti nove igrače u World of Darkness i sam Vampire: The Masquerade RPG. Starter je namenjen novim igračima kao i novim naratorima (gejm masterima) i donosi jedinstvenu priču koja će objasniti tokom igre promene u ovom RPG sistemu, referencu pravila, štampane karte protivnika i žrtava, mapu odnosa, kao i sedam igrivih karaktera. Ovaj starter možete nabaviti na ovoj stranici.

Robotech: The Macross Saga Roleplaying Game & Robotech: A Macross Saga RPG (SWAdE)

Robotech: The Macross Saga Roleplaying Game i Robotech: A Macross Saga RPG (SWAdE)

Robotech: The Macross Saga Roleplaying Game i Robotech: A Macross Saga RPG (SWAdE)

Najpopularniji mjuzikl u svemiru sa borbenim avionima koji se transformišu u robote, Robotech, dobija dva nova RPG izdanja. Nakon što je Palladium izgubio licencu za ovu franšizu na scenu je stupio Strange Machine Games koji je u partnerstvu sa Harmony Gold izdao Robotech: The Macross Saga Roleplaying Game. Sistem je rađen specifično za Robotech sagu i sadrži nešto nazvano Personal, Mecha i Naval class cobat sistem. Igra inkorporira i asimetrično igranje gde igrači mogu biti u ulozi oficira i stručnog kadra dok njihovi saigrači mogu biti u svemirskoj borbi u Valkirima.  Knjiga ima 250 strana i dostupna je na DrivethruPRG platformi.

Drugi RPG baziran na Robotechu spremio je Battlefield Press. Robotech: A Macross Saga RPG je baziran i izgrađen na Savage Worlds sistemu Pinacle Entertainment grupe. Kako kreatori navode, igrači će moći da pričaju priče iz bilo koje Macross ere. Štampano izdanje se očekuje u aprilu a PDF izdanje već možete da nabavite ovde.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.