Boardgames

Palladium ostao bez Robotech licence, ali to nije kraj Robotech igara

Licenca kompanije Palladium Books za proizvodnju igara baziranih na Robotech intelektualnoj svojini je istekla posle 30 godina i neće biti obnovljena, kako navodi predsednik i osnivač Kevin Simbijeda.

Sve bi ovo bilo sasvim u redu da je kompanija uspela da ispuni sve obaveze prema Kickstarter finansijerima, koji još uvek čekaju na svoje proizvode iz kampanje za Robotech RPG Tactics, završene još 2013. godine. Kampanja je bila uspešna i skupljeno je skoro 1.5 miliona dolara za proizvodnju licencirane ratne igre sa minijaturama bazirane na američkoj verziji Robotecha čiji je vlasnik Harmony Gold. Poslednjeg dana februara, gospodin Simbijeda se oglasio na Kickstarteru i objavio da kompanija neće biti u mogućnosti da proizvede drugi talas nagrada za ovu igru zbog isteka licence.

Zbog gubitka licence, Palladium obustavlja štampanje i prodaju svih Robotech proizvoda što uključuje i originalni RPG iz 1986. godine sa svim svojim dodacima. Besni i nezadovljni Kickstarter finansijeri se spremaju da tuže Palladium Books, a spekuliše se i da kompanija nije upravljala Kickstarter fondom onako kako pravila i uslovi nalažu.

Sa druge strane, vakum nastao nedostatkom transformišućih aviona i svemirskih brodova je brzo popunjen najavama za nove Robotech igre.  Japanime Games u partnerstvu sa Strange Machine Games, Escape Velocity Games i Harmony Gold, sprema 3 nova naslova baziranih na Robotech licenci. Odmah za njima i SolarFlare Games je najavio licenciranu liniju Robotech društvenih igara.

Strange Machine Games će raditi na igri sa kockicama Robotech: Ace Pilot, kao i na kooperativnoj Robotech: Attack on the SDF-1. Escape Velocity Games sprema Robotech: Brace for Impact igru koja je overlord igra u realnom vremenu. Japanime games je prikaziovao prototipe ovih igara na upravo završenom GAMA Trade Show.

Robotech: Attack on the SDF-1

Robotech: Attack on the SDF-1

SolarFlare Games je najavio tri igre i dve ekspanzije. Na tržištu će se prvo pojaviti Robotech: Force of Arms, kartična igra za dva igrača, koja stiže u julu 2018. godine. Iduće godine slede Southern Cross igra za dva igrača i New Generation kooperativna igra za 6 igrača.

Vrlo potentna licenca je posle 30 godina ponovo na tržištu. Kompanije se trude da ponude što veći spektar Robotech društvenih igara koje nas malo starije vraćaju u vreme Trećeg kanala i Super kanala subotom ujutro, kada je SDF-1 leteo i na našim malim ekranima.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.