Boardgames

Warhammer Age of Sigmar dobio novu ediciju

Svojevremeno kontroverzni Warhammer: Age of Sigmar je digao prašinu, hiljade novčanika je vrištalo, strasti su se smirile, a sada dobija osveženu ediciju.

Games Workshop je proteklog vikenda u prodaju pustio drugu po redu ediciju Age of Sigmar. Kao što je to do sada bila praksa, osnova nove edicija je velika knjiga u tvrdom povezu u kojoj je na 320 strana objašnjeno sve što treba da znate o Warhammer svetu, rasama i, naravno, pravilima kako biste mogli da počnete da sakupljate armije, farbate ih i eventualno igrate protiv drugih igrača.

Age of Sigmar Soul Wars

Age of Sigmar Soul Wars

Za igrače koji žele da jednom kupovinom reše stvar svih potrebnih knjiga i početnih armija, a pritom cena nije problem, GW je objavio i Warhammer Age of Sigmar: Soul Wars paket. Masivna kutija za temu ima rat između Stormcast Eternals i Nightaunt sa ukupno 50 minijatura. Pored armija dolaze i pomenuta osnovna knjiga u tvrdom povezu, tri manje knjige koje detaljnije objašnjavaju igranje, knjigu i prateće karte za scenario Battle of Glymmsforge, a sve to može biti vaše za tričavih 190 dolara.

Fokus nove edicije će biti magija i oni koji je upražnjavaju. Obe strane, Stormcast Eternals i Nightaunt, dobijaju heroje koji mogu da bacaju magije. Tu je i posebno izdanje, Malign Sorcery, koje donosi dodatatno štivo koje je fokusirano na magiju u ovom carstvu i 13 novih “beskrajnih vradžbina” koje su prikazane sa novim minijaturama koje možete koristiti tokom obračuna na tabli.

Među raznim dodacima i poboljšanjima u osnovnim pravilima nalaze se i proširena faza heroja, novi sistem komandnih poena kao i dupli potez koji navodno pravi prostora za strateške akcije. Novi Age of Sigmar takođe nastavlja priču u Warhammer svetu sa novim poglavljem u carstvima smrtnika. Sve je to podmazano pričama vezanim za ova carstva kao i sa pregršt regionalnih mapa koje su bile jedan od, navodno,  najtraženijih dodataka od strane fanova.

Ako u ovom trenutku niste pali u nesvest, bacite pogled i na trejler za igru:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.