Boardgames

Novi Asmodee studio sprema dodatke za vaše omiljene igre

Asmodee nastavlja ekspanziju na sve moguće i nemoguće segmente industrije, pa su sada najavili i nešto za sve koji vole “pimp my boardgame” pristup.

Ovaj gigant u svetu društvenih igara je najavio da otvara studio Gamegenic, koji će biti specijalizovan za proizvodnju dodataka premium kvaliteta, ali i licenciranih proizvoda. Tako će se u ponudi pojaviti slivovi (ili po naški gaće) za karte, podloge, kutijice, kockice i ostalo bez čega mnogi igrači ne mogu da zamisle hobi. Iz Asmodee navode da će cenovno ciljati nove igrače, ali i kolekcionare, a da će Gamegenic preuzeti proizvodnju prateće opreme od Fantasy Flight i Blackfire koji su već imali svoje linije proizvoda.

Novi studio će predvoditi Adrian Alonso, nekadašnji kreativni direktor u Heo i Ultimate Guard, a kroz naredne mesece ćemo saznati i šta će činiti prvi talas proizvoda iz Gamegenic. U svakom slučaju vrlo jaka godina za Asmodee, jer su najavili i liniju romana i novela inspirisanih društvenim igrama, a tu je i Asmodee Entertainment kroz koji će na veliko platno stići filmske adaptacije igara.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.