Boardgames

Asmodee pretvara svoja stona izdanja u romane i novele

Gigant industrije društvenih igara je odlučio da proširi delatnost i na knjige.

Asmodee pravi “prošireni univerzum” od male milijarde društvenih igara (preterujemo, ali zaista imaju mnogo izdanja) iz svog vlasništva. Povodom toga otvorili su studio Aconyte koji će biti zadužen za osmišljavanje i produkciju knjiga, u papirnom i ebook formatu, zasnovanih na hit igrama brojnih izdavača koji su u vlasništvu ove kompanije.

Aconyte pripada diviziji za zabavu koju je Asmodee prošle godine pokrenuo kada su najavili da snimaju filmove i serije po društvenim igrama. Knjige im takođe nisu nepoznanica, jer nakon kupovine Fantasy Flight Games videli smo nekoliko knjiga u izdanju Asmodee smeštenih u svetove Arkham Horror i Android. Iako nije najavljen nijedan naslov, čak nije dat ni nagoveštaj koje igre bismo mogli da vidimo u formi knjiga, već zamišljamo serijal Pandemic trilera ili Love Letter ”ljubiće”, kao i naravno neizbežne istorijske drame Carcassonne i Catan. Što bi rekli mudri ljudi – mogućnosti su beskrajne!

Sigrno će tu biti i jedan poveći SF odeljak, jer je kao pojačanje doveden Mark Gaskojn, pisac brojnih novela smeštenih u Warhammer 40,000 univerzum.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.