Boardgames

Otvoreno glasanje za Deutscher SpielPreis 2019 nagrade

Sezonu nagrada nastavljamo najavom jedne od najvećih – one koju dodeljuje nemački SpielPreis.

Malo nakon što je otvoreno glasanje za Origins Awards, stigla nam je i vest da je Deutscher SpielPreis otvorio zvanično glasanje za najbolje društvene igre 2019. godine. Ove nagrade će biti uručene na International Games Days, dok svi koji budu učestvovali u glasanju imaju šansu da osvoje besplatne ulaznice na Essen Spiel sajam, ili neku od preko 100 društvenih igara.

Svoje glasove možete prijaviti na zvaničnom sajtu, izlistavajući 5 društvenih igara i jednu igru za mlađe uzraste, kao i svoje podatke (ipak je i dalje u pitanju nagrađivanje glasača). Redosled je bitan jer, što je igra više na listi, to više poena dobija – 5 poena za 1. mesto, sve do 1 poena za poslednje mesto. Pored imena svake igre moraćete da naznačite njenog izdavača, a u glasanje ulaze samo igre koje su objavljene tokom druge polovine 2018. i prve polovine 2019. godine.

Prošle godine je fantastični Azul odneo nagradu publike, a nadamo se da se ove godine neće ponoviti kontroverza oko nameštanja glasova i uticaja “influensera” na publiku. Organizatori navode da će imati i nezavistan žiri i javno izlistavanje glasova, dok očekujemo žestoku konkurenciju jer smo protekle godine videli veliki broj hitova.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.