Articles

Deutscher Spielepreis Awards 2018 – Azul odnosi još jednu nagradu

Azul nastavlja sa skupljanjem nagrada sa još jednom impresivnom pobedom.

Ređanje šarenih pločica Majkla Kislinga je krunisana prvim mestom od strane Deutscher Spielepreis, ispred Gaia Project, Clans of Caledonia, Panedmic Legacy: Season Two i The Mind. Ono što je zaista impresivno je da je Azul pored nagrada As D’Or Game of the Year i Origin Award, prva igra koja je posle skoro decenije osvojila nagradu sudija, Spiel des Jahres i nagradu publike, Deutscher Spielepreis.

Poslednja igra kojoj je to pošlo za rukom je bio Dominion 2009. godine. Naslovi poput 7 Wonders, 2011. godine i Vilage, 2012. godine su osvojili Deutscher Spielepreis titulu zajedno sa Kennerspiel des Jahres nagradom. Nagrada publike za dečju igru otišla je u ruke Karlu Bortoliniju za igru Memoarrr!.

Evo i kompletne rang liste Deutscher Spielepreis 2018 igara:

  1. Azul
  2. Gaia Project
  3. Rajas of the Ganges
  4. Clans of Caledonia
  5. Heaven & Ale
  6. Pandemic Legacy: Season Two
  7. Clank!
  8. The Quackers of Quedlinburg
  9. The Mind
  10. Altiplano

Ovogodišnje glasanje nije prošlo bez kontroverzi. Glasanje je prekinuto pre krajnjeg roka i skoro nedelju dana glasanja i glasova je odbačeno pošto je jutuber Stefan Gust ponudio besplatne ekskluzivne promo karte za Clank! fanovima koji glasaju za njegovu igru. Organizator Deutscher Spielepreis nagrada, Friedhelm Merz Verlag je ovu ponudu okarakterisao kao jasan pokušaj manipulacije i prokomentarisao da je Clank! mogau da se rangirao više nego što je očekivano zahvaljujući ovom video pozivu da glasanje nije odmah prekinuto po objavljivanju ovog videa.

Pitchwise redakcija je tokom ove godine iznela i svoje mišljenje o ovoj sjajnoj igri.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.