Boardgames

Godišnje glasanje za najbolje igre pod metom malverzacija

Glasanje za ovogodišnju Deutscher Spielepreis nagradu je zaustavljeno pre vremena, a po sredi je bila manipulacija glasovima.

Nagrada publike koja se dodeljuje pored prestižne Spiel des Jahres, ove godine je bila meta malverzacija i pokušaja da se izmanipuliše glasovima. Kako objavljuje Deutscher Spielpreis, glasanje je prekinuto 4 dana pre najavljenog kraja jer je jedan vloger nudio svojim fanovima promo karte ukoliko glasaju za Clank!. Naime, izvesni Stefan Gust tvrdio je da ima dogovor sa nemačkim izdavačem društvenih igara Schwerkraft-Verlag da podeli promo kartice svim svojim pratiocima ako Clank! osvoji ovu nagradu.

”Glasajte za Clank! nebitno da li volite igru ili ne kako bismo svi dobili ovu kartu”, pozivao je Gust u svom videu. To je odmah podiglo uzbunu kod organizatora, naročito kada su sledećeg dana videli ogroman broj glasova za ovu igru, gde glasači nisu postavljali nijednu drugu društvenu igru u listu (obično dajete glas za nekoliko igara odjednom). Tako je sve zaustavljeno, a glasovi koji su pristigli posle 23. jula se neće računati.

Komičan podatak u celoj ovoj zbrci je da, i pored besramnog pokušaja da se utiče na glasanje, Gust ne bi uspeo da pogura Clank! naročito visoko na top10 listi. Barem tako tvrde iz organizacije, a u spetembru ćemo saznati koja društvena igra je najbolje prošla kod Essen publike.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.