News

Nove RPG igre 8.5.2019: Sajber šta?

Sajber pank naravno! Štaviše, ove nedelje imamo većinom vesti o cyberpunk RPG-ovima koji u novim izdanjima dolaze tokom narednih meseci. Uvek popularni Shadowrun će tako stići do šest edicije, dok, kao najava za Cyberpunk 2077 video igru, istoimeni sistem seli svoju priču još dalje u budućnost. Šta ćemo, čak ni to sajberpank vreme nikako da stigne, pa kačenje uma na šteker mora još malo da pričeka.

Pored ovoliko sajbera, morali smo da ubacimo i jednu čistu fantastiku. Ovoga puta pričamo o Pathfinder koji ove godine slavi 10. rođendan Kingmaker serijom knjiga koje će kolekcionari sigurno želeti da ugrabe što pre. Pa da krenemo redom…

 

Shadowrun: Sixth World Beginner Box

Shadowrun: Sixth World Beginner Box

Catalyst Game Labs je najavio šestu ediciju Shadowrun Roleplaying Game. Shadowrun 6th Edition se u javnosti odaziva na Shadowrun: Sixth World i kao prva izdanja su najavljena dva proizvoda.

The Sixth Edition Core Rulebook (Shadowrun: Sixth World) je nova, redukovana i prečišćenja verzija osnovnih pravila za igranje u ovom distopijskom svetu urbane fantazije. Ovaj RPG, originalno stvoren od strane Džordana Vajsmana je jedan od prvih koji je spojio patuljke, vilenjake, čarobnjake, šamane, zmajeve, virtuelni svet – matrix i raketne bacače. Naravno tu je bio i zmaj kao predsednik Amerike. Knjiga će imati samo 320 strana i imaće kompletno novi dizajn i ilustracije.

The Shadowrun: Sixth World (Beginner Box) je proizvod za upoznavanje novih igrača sa Šestim Svetom. U njemu će se naći brza pravila za instant igranje, pregenerisani karakteri i njihovi dosijei, avantura, poster, špil karata koji predstavlja opremu i šest posebnih kockica. Shadowrun: Sixth World osnovna knjiga će se premijerno pojaviti na Gen Conu dok će Beginner Box biti dostupan na Origins sajmu.

Pathfinder: Kingmaker 10th Anniversary Edition

Pathfinder: Kingmaker 10th Anniversary Edition

Paizo, Inc. proslavlja desetogodišnjicu od prvog objavljivanja prve u nizu Kingmaker avantura za svoj Pathfinder RPG sistem. U okviru ove proslave izdavač planira da objavi skup ovih avantura u tvrdom povezu zajedno sa dve dodatne prateće knjige Companion Guide i Kingmaker Bestiary. Sve knjige će takođe biti kompatibilne i sa Dungeons & Dragons 5ed sistemom.

Nova edicija Kingmakera, crpi inspiraciju iz materijala dodatog kroz Pathfinder: Kingmaker video igru koju je objavio Owlcat Games prošle godine. Kingmaker Bestiary će sadržati statistike i pravila za korišćenje negativaca i monstruma iz Kingmaker sveta u D&D 5e. Companion Guide će se fokusirati na kompanjone protagonista i na njihove živote, priče i avanture, kao i na menadžerisanje carstva.

Paizo će novac za finansiranje ove produkcije potraživati preko Game on Tabletop sajta od 7. maja.

Majk Pondsmit i R. Talsorian Games su najavili da se ovog leta očekuje novo, četvrto izdanje, Cyberpunk RPGa, koji je originalno smešten u daleku budućnost 2013. godine, kada se prvi put pojavio kasnih osamdesetih godina prošlog veka. Tokom devedesetih, za drugo izdanje godina je pomerena na 2020. a za treće izdanje iz 2005. godine, igra je smeštena u 2030. godinu.

Ovaj veoma uticajan RPG u naučnofantastičnom žanru, sa svojim megakorporacijama koje vladaju svetom, je predstavljao osnovu za originalnu Netrunner kartičnu igru Ričarda Garfilda, pre nego što je licenca prešla u Fantasy Flight Games koji je igru premestio u Android svet i kreirao Android: Netrunner.

Cyberpunk Red, kako je nazvano novo izdanje, će biti nadogradnja na treću ediciju više nego potpuno novi proizvod. Pomeriće vremenski period u igri za otprilike pola veka a ostaje da se vidi da li će ovo pomeranje biti u relaciji sa dugo očekivanom video igrom Cyberpunk 2077 na kojoj radi CD Project Red. Novo izdanje će premijerno biti prikazano  1. avgusta 2019. godine na Gen Con sajmu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.