Games

Fantasy Grounds dobija novi život kroz Unity

Jedna od popularnih platformi za digitalno FRP-ovanje doživljava veliku prekretnicu.

Fatansy Grounds je već neko vreme omiljeni program za vođenje i odigravanje RPG kampanja svih igrača i gamemastera koji žive predaleko, imaju obaveze, ne odgovaraju im termini i iz bilo kojih drugih razloga ne mogu uživo da igraju svoj omiljeni RPG. Sa preko 130 hiljada korisnika i podrškom za brojne sisteme moralo je da dođe i da redizajna cele stvari kako bi se korisnicima pružilo još bolje iskustvo.

Studio SmiteWorks je tako najavio drugu generaciju Fantasy Grounds koja će koristiti Unity, pokretač (engine) velikog broja modernih video igara. Za Fantasy Grounds Unity trenutno prikupljaju sredstva putem Kickstartera. Sa preko dvadeset dana do kraja kampanje, projekat je već na desetostrukom iznosu od traženog, tako da nema sumnje da li ćemo videti osveženi FG. Ono što će prelazak na Unity doneti je pre svega tehničko unapređenje – dinamičniji vizuelni efekti, podrška za Windows, Linux i Mac sisteme, bolje povezivanje između igrača… Ono što je posebno zanimljivo je da će nova verzija aplikacije biti u potpunosti kompatibilna sa svim funkcijama i sadržajima koji su objavljeni za originalni Fantasy Grounds, te postojeći korisnici neće morati da ponovo kupuju module i avanture.

Stari Fantasy Grounds će nastaviti da živi godinama, dodaju developeri, tako da čak i ako ne odlučite da pređete na ovu “fensi” verziju nemate zime. A evo i kako ista izgleda:

Categories: Games, News, RPG

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.