Boardgames

Anno 1800 društvena igra izlazi uskoro

Anno 1800 board game

Još jedna video igra postaje društvena igra, a u pitanju je jedan strateški klasik.

Nemački izdavač Kosmos najavio je da će, posle Minecraft i Cities Skylines, na naše stolove doneti Anno 1800 kao društvenu igru. Ukoliko niste igrali Anno, ovo je serijal istorijskih ekonomskih strategija iz Ubisofta, a izdanje sa 1800 u naslovu za temu ima industrijsku revoluciju i otkrivanje Novog sveta. Rekli bismo, savršeno za društvenu igru.

Još interesantnije je što na ovoj igri radi Martin Volas, legendarni dizajner društvenih igara koji je potpisao neke zaista kultne igre kao što su Brass i prošlogodišnji hit Judge Dredd: Helter Skelter. Dakle, Kosmos se ne šali kada su u pitanju licencirani proizvodi. Igra će moći da se igra u 1 do 4 igrača, ali se neće igrati kooperativno, već će svaki igrač pokušati da napravi idealnu ekonomiju po svom nahođenju. Pred igračima će biti težak zadatak razvoja industrije i ispunjavanja raznih želja stanovništva, ali i investitora od kojih zavisi dalje finansiranje.

Anno 1800 društvena igra izlazi ove jeseni, a mi se nadamo da će Kosmos uskoro objaviti i nešto više detalja o njoj, kao i poneku sličicu. U međuvremenu, testiramo Cities Skylines društvenu igru, a recenziju iste ćete čitati uskoro na svom omiljenom sajtu 😉

Koje video igre biste voleli da vidite u formi društvenih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.