Boardgames

Origins sajam se privremeno seli na internet

Origins, jedan od najvećih sajmova društvenih igara i hobi industrije neće biti održan u junu. Umesto njega održaće se virtuelni sajam Origins Online!

The Game Manufacturers Association (GAMA) je odložila Origins Game Fair, koji je pripreman za 17 jun. Novi datum održavanja je od 7. do 11. oktobra u Kolumbusu, Ohajo. GAMA je planirala da se suzdrži sa odlukom o održavanju sajma do 1. maja, ali je nakon otkazivanja prisustva mnogih velikih izdavača odlučila da se oglasi i odloži ovu popularnu konvenciju.

Origins Online

Origins Online

Ova asocijacija će u junu, istog datuma kada je i originalno planiran sajam, održati onlajn događaj.

Origins Online 2020 – onlajn događaj, sajam, prenos, kako god hoćete da ga nazovete, će se održati od 19. do 21. juna. Planirana je virtuelna izložbena hala gde će posetioci moći da probaju i kupe igre i propratnu opremu. Pored nje biće prenošene i radionice i edukacioni seminari sa gostima iz hobi industrije (autori igara, dizajneri, ilustratori). Zbog nedostatka detaljnijih informacija o ovom onlajn događaju, pretpostavlja se da će na istom biti objavljeni dobitnici Origins Awards 2020.

Izvršni direktor GAMA, Džon Stejsi je izjavio sledeće:

“Ova odluka da se konvencija odloži nije lako donešena. Sigurnost i zdravlje posetilaca i radnika Origins sajma je naš prioritet. Zbog trenutnog zdravstvene situacije verujemo da je pomeranje konvencije za oktobar najbolji potez.”

“Svi smo u ovome zajedno. Pomeranje sajma i uvođenje Origins Online je prilika za hobi industriju i širu igračku populaciju da se zabave zajedno i posle sajma budu jači i lakše prebrode nastalu pandemiju.”

Pomeranje konvencija nije baš jednostavan posao. Origins će deliti vikend sa The New York Comic Con sajmom, koji je najveći sajam pop kulture na istočnoj obali Amerike. A sa druge strane okeana, Spiel 2020, internacionalni sajam društvenih igara se održava samo nekoliko nedelja kasnije od 22. do 25. oktobra u Esenu, Nemačka.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.