News

Dve hiljade minijatura je besplatno za vaše RPG avanture

Jedan od zabavnijih načina da obogatite svoju RPG kampanju je minijaturama. Još bolje je ako ste ih sami odštampali, samo treba naći modele. Tu uskače u pomoć ovaj modelar.

3D umetnik Miguel Zavala (mz4250 na Shapeways platformi) je u proteklih pet godina radio po narudžbini modele za klijente a neke i delio ekipi koja ga podržava na Patreonu. Pored ovoga on je vredno radio i 3D modele Dungeons & Dragons karaktera i monstruma. Kreirao je preko 1900 modela i objavio ih je besplatno.

Zavala je u početku imao problema sa Wizards of the Coast koji mu nisu dozvoljavali da na ovaj način koristi njihovu intelektualnu svojinu dok je minijature objavljivao na prethodnoj online platformi. Jedno vreme ih uošte nije bilo na mreži.

Jer svakoj RPG avanturi treba zmaj! (PHOTO: Miguel Zavala)

Jer svakoj RPG avanturi treba zmaj! (PHOTO: Miguel Zavala)

Prelaskom na Shapeways, i posle razgovora sa predstavnicima WotC, on je dobio dozvolu da nastavi sa kreiranjem i objavljivanjem Dungeons & Dragons 3D modela dok god se pridržava njihove Open Gaming Licence (OGL). U suštini, kako licenca kaže, može da nastavi sa radom dok god ne pokušava da svoje kreacije prodaje za profit.

“Napravio sam skoro 2000 modela do sada”, rekao je Zavala,”pokrivši sve D&D knjige sve do Mordenkainen’s Tome of Foes. Ceo put je bio neverovatno uzbudljiv.”

Sada kada ste naučili da igrate rpg i skinuli besplatne D&D avanture, vreme je i da nabacite neke minijature za vaše stone dogodovštine. Zavaline minijature možete besplatno skinuti ovde.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.